Tai labai paprasta. Paimkite plastilino gabalėlį ir užrištomis akimis lipdykite tai, ką pasufleruos pirštai. Kai baigsite, raištį nusiriškite. Ką matote? Kažką primenančio katę? Viskas aišku: esate moteris katė.

Kas toji moteris katė?

Tai dama, kuri namuose laiko nors vieną murklę. Todėl kad pati psichologiškai yra katė. Bet tik mergina su laukinės katės charakteriu gali tapti tikra kate, nereikalaujančia iš savo augintinio nesiprašyti į lauką ir negaląsti nagų į itališką sofą.

Kačių giminės atstovai – savotiškas moterų totemas, nustatantis mąstymo, elgesio, o kartais ir viso gyvenimo būdą. Prisiminkite filmą „Moteris katė“ su Haile Beri pagrindiniame vaidmenyje, ir suprasite, kas tai.

Pagrindiniai moters katės būdo bruožai

Laisvės troškimas: sociumo taisyklių neigimas, nenorėjimas paisyti visuotinai priimtos moralės normų.

Tikslo siekimas: troškimas užimti deramą vietą gyvenimo teritorijoje, nesvarbu, ar tai bus santykiai su vyrais, ar karjera.

Nenoras rinktis: tarkime, jei reikia nuspręsti, kas svarbiau, santykiai su vyrais ar karjera.

Ištikimybė tik sau ir savo idealams, beje, savi idealai gana neaiškūs ir formuojasi priklausomai nuo įvykių.

Pasidavimas nuotaikai: iš vakaro pasiruošusi vienokius drabužius, rytą moteris katė apsirengia visiškai kitaip. Maždaug taip ji elgiasi visur kitur: ataskaitą rašo per pietų pertrauką, užuot sumokėjusi už butą perka patikusią palaidinukę.

Troškimas būti dėmesio centre: tikrąją moterį katę domina šlovė, pripažinimas, dėmesys jai. Tačiau tik trumpam. 24 valandas jausti į save nukreiptas vaizdo kameras ir fotoaparatus ir tikrai katei, ir moteriai katei siaubas. Jai būtina turėti laiko pabūti vienai – šiltoje vonioje, grožio salone arba su knyga jaukiame krėsle.

Tinginystė ir polinkis meluoti: niekas nesugeba taip tingėti kaip moteris katė. Todėl ji paprasčiausiai gali išmiegoti keturiolika valandų, o vėliau draugams pasakoti, kad į jų vestuves neatėjo, nes netikėtai atvažiavo sužadėtinis.

Aktyvumas, greitis ir išrankumas: niekas taip greit kaip moteris katė nesugeba susiruošti į vakarėlį, jei ten žada dalyvauti jai reikalingas asmuo. Beje, į renginį, kuriame bus jai neįdomūs žmonės, moteris katė paprasčiausiai neis.

Jos dievai – katės bei artimi žmonės: dėl jų, jei reikės, ji antrą valandą nakties lėks į prekybos centrą pirkti konservų, įklotų ar vaistų. Jei tik to „jei reikės“ nereikės daryti kartą per savaitę. Kartą per pusmetį – visada prašom.

Švara: kūno ir namų. Dėl jos moteris katė gali triūsti nenuleisdama rankų.

Vienintelė draugė (dažniausiai nuo mokyklos laikų) – priešas Nr. 1: moteris katė nieko jai nepasakys tiesiai į akis, bet nuolat galvos, kokios niekšybės turi laukti iš tos, kuri tapo didelio pono ponia.

Moteris katė ir meilė

1. Asmeninis moters katės gyvenimas dažniausia poligaminis. Juk, jos nuomone, vienam jos draugui trūksta išsilavinimo, kitam – finansinio pagrindo, trečiam – humoro jausmo, ketvirtam – lyderio savybių. Todėl „katė“ įsimyli atskiras to vertas vyriškosios asmenybės daleles.

Deja, neilgam. Iki tol, kol išties neįsimyli. Vieno vyro. Nepaisydama visų jo neigiamų savybių, kurių būna ne tiek ir mažai. Tačiau moteris katė su juo pragyvens visą savo gyvenimą. Su tokia moterimi vyro laukia tvirta, bet labai įdomi ne be staigmenų santuoka.

2. Katės totemo turėtoja visa, kas geriausia, pasiima iš savo ‚gentainių“: panterų, leopardų, tigrų. Apie neištikimybę vyras nesužinos, o kai nebus pinigų, nustebs, iš kur tiek gardumynų ant stalo, kada spėjo susitaikyti vaikai, vakar prisiekinėję vienas kitam amžiną neapykantą, ir kodėl besiginčijant su žmona uošvė stojo jo pusėn. Taigi šeimos gyvenime moteris katė veikia kaip sumanus strategas bei gudrus taktikas.

3. Su moterimi kate gyvenantis vyras dažniausiai bando pakeisti jos gyvenimo nuostatas. Tačiau katė niekada niekam nepasiduoda. Tik pagarba galima pelnyti tokios ypatingos merginos prieraišumą ir pasiekti, kad ji vyrą gerbtų.

4. Kai gyvenimas su mylimuoju psichologiškai pradeda priminti kalėjimą, moteris katė eina į gatvę (naktinį klubą, barą). Ten užmezga vienos nakties intrigėlę. Ir taip tol, kol siela nurims. O vėliau ji imsis to patiekalo, kuris skaniausias atšalęs. Patarimas: nežadinkite tokioje moteryje žvėries, kad nebūtų kankinamai skaudu pajutus jos kerštą.

Kai kurie psichologiniai skirtumai

Kuo psichologiškai skiriasi kačiuką įsigijusi mergina nuo tos, kuri augina šuniuką?

Moterys katės labiau save realizuoja gyvenime nei moterys šunys. „Katėms“ reikia nevaržomos laisvės atsipūsti, bet tai nereiškia, kad turi būti daugi vietos, dėmesio ar pramogų. Jos nepriklausomos, nors nuo glamonių ir žaidimų neatsisako. Be to, joms patinka suteikti malonumo tam, kas už jas mažesnis, silpnesnis, o dar gražus, malonus paliesti, džiugina akį ir sielą.

Moterys šunys nuolat jaučia ko nors trūkumą: meilės, dėmesio, atsidavimo, ištikimybės, draugų. Kaip ir šunys, kurie kone kaip žmonės, tik kad kalbėti nemoka. Mergina, kuriai nepakanka meilės ir glamonių, dažniausiai nusiperka šuniuką ir jį išpaikina. Neryžtinga dama pasirenka didesnį šunį, kad suteiktų sau daugiau svarumo, ir bent su juo stengiasi būti griežta bei ryžtinga.

Vieniša ar meile nusivylusi moteris šuns nori kaip ištikimo draugo, su kuriuo būtų galima net pasikalbėti. Taigi moterys katės – nepriklausomos asmenybės, tačiau trokštančios švelnumo, o moterys šunys – tos, kurios ištikimos ir atsidavusios.

O ar reikia keistis, kad pasijustum laiminga? Vienintelė tiesa: meilėje reikia išlikti savimi.