„Susitikome, pasikalbėjome ir nusprendėme pabandyti dalyvauti kartu, nors dviem dirbti yra kur kas sunkiau nei vienam“, - juokėsi dizaineriai, kolekcijos konstruktyvinius sprendimus parėmę kvadrato forma.

Paklausti, kokiam žmogui skirti šie drabužiai, jiedu vėlgi nestokojo humoro jausmo: „Mes neprisirišam prie konkretaus asmens. Juk tapytojo neklausiate, kokiam interjerui jis tapo. O stilių galima būtų apibūdinti kaip intelektualų, nes protas reikalingas ne tik sukurti, bet ir garbingai tai dėvėti“.

Ramunės Strazdaitės (FOTO) kolekcijoje „Salanida“ pulsavo didmiesčio dvasia: „Didmiestis – greičiu alsuojantis megapolis, kuriame ramybės valandėlės labai retos. Ieškant kūrybinių impulsų, stimulų, didmiestyje pakanka įsižiūrėti į skubančius žmones ar pro šalį lekiančius automobilius, debesų atspindį dangoraižio languose...

Pašėlusi didmiesčio kasdienybė yra kiekviename iš mūsų. Ir kiekvienas didmiesčio gyventojas su savimi nešiojasi ir istoriją, ir ateitį - nes kiekvienas visais savo judesiais prisideda prie miesto kūrimo“.

Prancūzijoje gyvenanti ir kurianti Seiko Taki (FOTO) pristatė kolekciją “Užuovėjos nepaiso kontinento ribų”, kurioje jautėsi Prancūzijos prieskonis: minkštas, prabangos įspūdį kuriantis aksomas, lengvi lyg pienių pūkas kaspinai ir elegantiškų suknelių skvernai...

Viešnia iš Estijos Eve Hanson (FOTO), kurianti prekės ženklui „Ivo Nikkolo“, pristatė kolekciją „Andromeda“, kuri turėjo patikti klasikai prijaučiantiems festivalio žiūrovams, troškusiems pamatyti dėvėti tinkamus drabužius.

„Mados infekcijos“ naujokės, Londone gyvenančios ir kuriančios dizainerės Olga Prytkova ir Ina Polotniak (FOTO) klaidino žiūrovus kolekcija „180º“. Pristatytos pilkų tonų suknelės iš primo žvilgsnio atrodė kone vienodos, o taip ir turėjo būti: „Pirmas įspūdis dažniausiai būna klaidingas. Neretai žmogus turi atsukti tau "nugarą", kad pamatytum jo tikrąjį veidą“.

Pagrindiniai akcentai slėpėsi suknelių nugarinėje dalyje, tai: minimalistinės detalės bei simetriškos/asimetriškos konstrukcijos - apykaklės, užsegimas sagomis, vyriško švarko apykaklės transformacijos ir pan.

Livia Ximénez-Carillo ir Christine Pluess (FOTO) (Vokietija) ateinančiam rudeniui ir žiemai skirtoje kolekcijoje „Mongrels in common“ sujungė ispaniškąją torerų ir maorių tradicijas.

Dizainerių braižą įkvėpė tradiciniai sijonai ir maorių tatuiruočių grafika: platūs apsiaustai ir minkštas drapiravimas (pabrėžiama tik talija), viso silueto akcentas – plunksnų papuošimai.

Nuotraukas iš festivalio užkulisių galite pažiūrėti ČIA.

Video reportaže - ištraukos iš dizainerių kolekcijų pristatymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją