Prezidentas pažymėjo, kad drąsiems Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonėms "niekada nebeteks agresijos akivaizdoje kovoti vieniems".

Šiuos prezidento žodžius aikštėje susirinkę žmonės palydėjo plojimais ir skandavimu "ačiū". Besišypsančiam JAV vadovui į anglų kalbą šiuos žodžius išvertė Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus. "Nėra už ką (You are welcome)", - replikavo G.W.Bushas.

JAV prezidentas pažymėjo, kad NATO atvėrė Lietuvai ir kitoms 6 valstybėms duris į Aljansą. "Mes džiaugiamės, kviesdami Lietuvą įstoti į NATO, didžiąją Šiaurės Atlanto sąjungą", - sakė G.W.Bushas.

Jis pažymėjo, kad JAV visada pripažino tik nepriklausomą Lietuvos valstybę ir visada tikėjo, kad "šis žemynas nebus padalytas per amžius" , bei žinojo, kad "bus panaikintos dirbtinės padalijimo linijos, kurias sukūrė diktatoriai". "Šiandien susiskaldymas jau praeityje. Daugiau jokių miunchenų, daugiau jokių jaltų", - pabrėžė JAV vadovas.

"Jūsų reikia NATO. Jūs stiprinsite mūsų saugumą, tačiau NATO jėga remiasi ne kariuomenės galia, o paprastų moterų ir vyrų būdo tvirtybe", - sakė JAV prezidentas. Jis pažymėjo, kad "turime būti pasirengę duoti tvirtą atkirtį susidūrę su blogiu ir drąsiai veikti pavojaus akivaizdoje".

"Jūs patyrėte žiaurią priespaudą ir jai nepasidavėte. Jus buvo pavergusi imperija, bet jūs išgyvenote, o ji žlugo. Jūs, kurie sumokėjote laisvės kainą, gerai žinote jos vertę", - susirinkusiems sakė G.W.Bushas.

Jo teigimu, Lietuva ištikima geriausioms šalies demokratinėms, pakantumo ir religijų laisvės tradicijoms. "Tuo jūs užsitarnavote mano tautos ir visų tautų pagarbą", - pažymėjo JAV prezidentas.