Pagal šį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) sąrašą, patvirtintą dar gegužės mėnesį, šios trys sportininkės gauna finansinę paramą pasirengimui ir kol kas nusiskundimų neturi. Apie tai ketvirtadienį Ignalinoje vykusiame LTOK VK išplėstiniame posėdyje sakė Žiemos olimpinių sporto šakų komisijos pirmininkas Vitas Gudiškis.

Jo teigimu, I.Terentjeva ir D.Rasimovičiūtė jau spėjo pasitreniruoti Austrijoje ir Bulgarijoje ir šiuo metu slidinėja ant pirmojo sniego. G.Vostrecovaitė jau dalyvavo pirmose varžybose, tačiau Milane vykusiame jaunių "Grand Prix" turnyre liko tik 22-a.

Komentuodamas susidariusią padėtį žiemos sporto šakose, LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas sakė, jog tokia yra realybė, kuri greitai nepasikeis.

"Reikia, kad žmonės Lietuvoje nuolat žinotų realią padėtį, o ne tik prieš pat olimpines žaidynes, - sakė jis. - Mūsų sąlygomis vieta trisdešimtuke pasaulio čempionate arba olimpinėse žaidynėse yra geras pasiekimas".

Turino žaidynių kandidatės atrinktos remiantis patvirtintais kriterijais, kad į olimpiadą gali pretenduoti sportininkai, Solt Leik Sičio olimpinėse žaidynėse iškovoję ne žemesnę kaip 50-ąją vietą, pasaulio čempionatuose - ne žemesnę kaip 40-ąją (dailiajame čiuožime - 30-ąją), pasaulio jaunimo čempionatuose - 20-ąją, Europos jaunimo - 15-ąją, o Europos jaunimo olimpinėse dienose - 8-ąją vietą.

ELTA primena, kad Olimpinio rezervo sąraše šiuo metu yra 26 pavardės - devyni biatlonininkai, šeši dailiojo čiuožimo atstovai, devyni slidininkai bei po vieną kalnų slidininką ir trumpojo tako čiuožimo atstovą.

Keli iš jų kitų metų sausio pabaigoje šalies rinktinės sudėtyje dalyvaus Blede (Slovėnija) įvyksiančiame VI Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EJOF).

Iš viso rinktinėje bus 4 biatlonininkai, 2 dailiojo čiuožimo atstovai, 6 slidininkai ir 1 kalnų slidininkė, kuriuos lydės 7 treneriai ir delegacijos vadovai.

"Paankstintas šių varžybų laikas (anksčiau jos vykdavo kovo mėnesį) mums yra nepalankus, nes sportininkai nespės įgyti formos, - mano V.Gudiškis. - Medalių neplanuojame, tikimės 20-30 vietų".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją