Porą metų po Europą klajojęs Poškus prieš sezoną pasirašė kontraktą su Samaros klubu ir netikėtai tapo vienu iš jo lyderių. Lietuvis per sezoną įmušė 11 įvarčių ir buvo antras komandoje pagal rezultatyvumą - 12 įvarčių pataikė Aleksandras Kariaka. Po paskutinių sezono rungtynių, per kurias įmušė vieną įvartį, Poškus atsakė į keletą LŽ klausimų.

Pasiūlė geresnes sąlygas

- Ar tiesa, kad pratęsei kontraktą su "Krylja Sovetov"?

- Tiesa. Mano sutartis dar prieš šį sezoną buvo pasirašyta 3 metams ir galiojo iki 2004 metų. Dabar pratęsėme ją iki 2005-ųjų.

- Kodėl pratęsei sutartį?

- Tiesiog Samaros klubo vadovai pasiūlė geresnes sąlygas nei iki šiol galiojusioje sutartyje.

- Kaip vertini šį sezoną?

- Manau, kad sezonas pasisekė, nes dar niekada nebuvo taip, kad žaisčiau per visas rungtynes. Nepraleidau nė vienerių Rusijos čempionato, taurės turnyro, Intertoto taurės, rinktinės rungtynių. Taip man atsitiko pirmą kartą.

- Buvai vienas rezultatyviausių Rusijos čempionato žaidėjų. Ar galėjai įmušti dar daugiau įvarčių?

- Tikrai galėjau. Per paskutines rungtynes galėjau tapti net rezultatyviausiu Rusijos čempionato žaidėju: galėjau įmušti 5 įvarčius. Manau, įtakos turėjo labai blogos oro sąlygos: lijo ir tuo pat metu šalo. Be to, sezono pabaigoje jautėsi ir fizinis, ir psichologinis nuovargis.

Pageidaujamas Rusijoje ir Ispanijoje

- Rusijos žiniasklaida pranešė, kad paskutines Rusijos čempionato rungtynes su Sankt Peterburgo "Zenit" stebėjo Barselonos "Espanyol" žvalgai.

- "Espanyol" atstovai buvo atvykę jau vidury sezono. Vasarą man "Krylja Sovetov" vadovai apie tai sakė. Jie minėjo, kad Barselonos komanda manimi domisi, kad jiems patikau. Dabar jie vėl buvo atvažiavę. Kaip viskas vyks toliau, nežinau, neklausiau.

- Kitų pasiūlymų yra?

- Daug Rusijos klubų norėtų mane įsigyti. Nori ir Maskvos "Dinamo", ir Ramenskojės "Sturn-REN TV". "Krylja Sovietov" prezidentas sakė, kad norinčiųjų yra daug, tačiau kitai Rusijos komandai manęs parduoti jis nenori.

- O kitos Vakarų Europos komandos nesidomėjo?

- Pats tiksliai nežinau, niekas nieko bent jau nesakė. Girdėjau, kad domėjosi daugiau Ispanijos komandų.

- Kokie artimiausi planai, kada apsilankysi Lietuvoje?

- Į Lietuvą skrisiu jau rytoj ir būsiu namie iki Naujųjų metų. Paskui vyksiu ilsėtis į užsienį.