Kol jis bando atsikratyti šios atsakomybės, Raimonda ir J. Smoriginas nesutaria, kuris kurio turėtų atsiprašyti – abu jaučiasi įžeisti.

Po atlikėjos pasirodymo šeštadienį LTV tiesioginiame eteryje J. Smoriginas merginos paklausė: „Jūs matote, kaip jūs apsirengusi? Pusė Lietuvos, turbūt, net nenorės už jus balsuoti. Kokius turite minusus, jūs viską išryškinote. Kas jus taip aprengė?”.

Sužinojęs, kad tas žmogus - M. Petruškevičius, J. Smoriginas dar labiau pasibaisėjo: „O siaubas! O siaubas! Jūs labai gražiai dainuojate ir labai graži daina (apie tai šnekės vokalo specialistė), o šiuo atveju „lįsiu“ į tai, ką aš geriau suprantu. Jūs paprasčiausiai atėmėte iš savęs sėkmę, suprantate? Taip gaila to gražaus, ramaus dainavimo ir dabar nebežinau, kaip tą situaciją išgelbėti“. Atlikėjos akyse pasirodė ašaros, tačiau komisijos narys net ėmė juoktis.

Raimonda tikisi viešo atsiprašymo

Raimondai iki šiol sunku apie šį įvykį kalbėti. „Jaučiausi labai įžeista. Dėjau visas pastangas ir labai netaktiška taip sakyti merginai tiesioginio eterio metu. O antra – jis yra baleto šokėjas, ne dizaineris, – vis dar įskaudinta jautėsi ji. - Negaliu pamiršti. Aš labai jautrus žmogus, ypač kai stengiesi, o iš tavęs išsityčioja“.

„Tai buvo ne nuomonė, o įžeidinėjimai. Jis parodė savo žemą intelekto lygį. Komisijos narys, kuris yra baleto šokėjas, turėjo kalbėti apie judesius, o ne apsirengimą. Jis norėjo pasakyti, kad „šlykščiai“ atrodei ir tau nepasiseks. Juk suaugęs vyras, ne pienburnis koks,“ – nesiliovė ji.

Raimonda mano, kad viešai ją įžeidęs žinomas baletmeisteris turėtų viešai ir atsiprašyti.

J. Smoriginas: Lietuvoje mylimi nuskriaustieji

Sužinojęs, kad Raimonda tikisi viešo atiprašymo, J. Smoriginas nustebo: „Už ką? Ir ką aš čia blogo pasakiau? Kodėl per žiauriai pasakyta? Palaukit, ji važiuos valstybei atstovauti! Tai kaip čia dabar bus? Ji ką, pas močiutę į kaimą atvažiavo?“.

Kritiškų pastabų laidose nestingantis choreografas įsitikinęs, kad atlikėjui, prieš lipant į sceną, reikia pagalvoti, ar verta tai daryti, ar jo nervai „išlaiko“.

„Jai reikėtų atsiprašyti, kad ji visokiom priemonėm bandė sujaudinti komisiją. Ji vartojo ašaras - tas priemones, kurios įaudrina daugumą žmonių. Kai lipi į sceną, neturi teisės tampyti jų jausmų, - įsitikinęs pašnekovas. - Mes visi žmonės, visi gyvi, jautrūs esame, visada skauda ir gaila, kai verkia moteris ar vaikas. Dėl to buvo labai labai nekultūringa“.

J. Smoriginas prisipažino praėjusį šeštadienį per vykusį atrankos turą ją labiausiai gynęs, todėl, galbūt, Raimonda į finalą papuolė tik jo dėka: „Žmonės kažkodėl gerų žodžių neatsimena. Dažniausiai – tik blogus. Aš negalvoju, kad tai – blogi žodžiai“.

Komisijos narys stebėjosi, kodėl ji patikėjo savo įvaizdį kurti žmogui, kaip jis sakė, neturinčiam jokios kompetencijos. „O ji pasižiūrėjo į veidrodį, prieš eidama į sceną, ar ne? LTV nėra vieta, kur gali atrodyti paprastai. Tai išskirtinis finalas, vieta, kur renkami geriausi žmonės, žiauri konkurencija. Mergina nesupranta, kad ji – ne manekene. Šiuo atveju, ji - artistė,“ – kalbėjo jis.

Pašnekovas mano, kad jo baleto režisūros išsilavinimas leidžia jam vertinti ir atlikėjų aprangą, nes studijuojant teko ne tik statyti spektaklius, kurti choreografiją, bet ir reikėjo žinoti kostiumo istoriją, jo estetiką.

Tiesa, jis ne tik mano, kad Raimonda įžeidė komisijos narius, bet ir turėtų suprasti, kad tik dėka šio akibrokšto užėmė ketvirtąją vietą: „Jeigu nebūtų šio incidento, jos reitingas nebūtų kilęs taip aukštai. Lietuvoje labai mylimi nuskriaustieji, o jeigu talentingas – jo nemyli“. Pasak jo, konkursą turėjo laimėti talentinga atlikėja Aistė Pilvelytė, bet taip neįvyko.

M. Petruškevičius kratosi atsakomybės

Dėl šio įvykio M. Petruškevičiui teko net gerti raminamuosius. Tuo metu, kai buvo sukritikuota Raimondos apranga, jis ramiai linksminosi vakarėlyje. Staiga ėmė skambinti draugai, rašyti žinutes pažįstami ir klausinėti dėl šio įvykio. Jam teko, kaip jis aiškino, lėkti į LRT studiją ir visiems pasiaiškinti.

Pagrindinis jo tikslas buvo visus įspėti, kad jis nerengė atlikėjos Raimondos. „Tai buvo tik konsultacija telefonu, net nepavadinsi to konsultacija – pasiūliau apsirengti aukštakulniais ar juodais rūbais,“ – kalbėjo jis.

Iš pradžių tikinęs, kad patarimais prieš Euroviziją padėjo Raimondai ir Justui, netrukus vėl paaiškino: „Aš esu visiškai ne prie ko. Šiais metais aš visiškai nieko nerengiau. Jeigu patari žmogui, nereiškia, kad jį rengi. Jeigu aš būčiau rengęs Raimondą ar Justą, nesėdėčiau vakarėlyje, o būčiau prie scenos“.

„Juokinga, kad vardas, kaip visada, naudojamas ne pagal paskirtį“, – nuskriaustas jautėsi ir stilistas. Mantas pasakojo, kad po šio įvykio Raimonda jo atsiprašė.

„Aišku, Raimonda neatrodė įspūdingai, bet man tai buvo visai nieko ta naminė apranga. Iš viso šiais metais ten buvo absoliutus skudurynas,“ – savo nuomonę reiškė jis . Kaip ten bebūtų, jis įsitikinęs – vertinti turi profesionalai, o ne visi, kas užsimano.

Atlikėja nepyksta už melą

„Nesuprantu, kada vadinasi stiliaus kūrimas, o kada ne. Susitarimas buvo, kad jis man padės išsirinkti drabužius. Mes ėjome į parduotuves ir jis man padėjo“, - su Mantu nesutiko Raimonda.

„Nepatinka, kad jis meluoja. Jis buvo su manimi, tiesiog nebuvo tada, kai lipau ant scenos. Galbūt tai nebuvo stiliaus kūrimas, bet jis man padėjo apsirengti. Bet priekaištų neturiu. Jeigu aš būčiau buvusi pirma, būčiau padariusi viską tobuliau. Tam reikia laiko ir pinigų. Negali investuoti į kažką, nes nežinai, kaip bus“.

Paklausta, ar dar pasitikėtų Manto patarimais, kitokiame svarbiame konkurse, atsakė: „Jeigu pasiūlytų man patinkantį variantą – manau, kad taip, bet jau šį kartą atsargiau rinkčiausi“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją