„Pilietininkai", be to, užsimena, jog jei bus bandoma išstumti jų narį Algimantą Matulevičių iš šio posto, siekiama sulipdyti Seimo dauguma gali pavirsti vėl mažuma.

„Šiandieną svarstėme, kaip atrodo darbas NSGK, išklausėme A.Matulevičiaus nuomonės, kitų frakcijos narių pasisakymų ir priėjome prie išvados, kad darbas komitete organizuotas gerai ir mes nematome reikalo keisti mūsų komiteto pirmininką A.Matulevičių", - sakė V.Muntianas.

Paklaustas, ar gali būti tariamasi dėl galimų nuolaidų ar kompromisų, V.Muntianas atsakė: „Mes esme visi krikščionys ir manome, kad svetimo mums nereikia, bet savo taip pat neatiduosime".

Kita vertus, V.Muntianas čia pat bandė juokauti, kaip pats pripažino - ne visai vykusiai: „Jei gresia išprievartavimas - geriau atsiduoti“.

Pasak V.Muntiano, pozicija dėl NSGK pirmininko posto dar turės būti aprobuota Pilietinės demokratijos prezidiumo posėdyje - kitą penktadienį ar pirmadienį.

Valdantieji socialdemokratai savo ruožtu primygtinai pastarosiomis dienomis teigė, jog dėl postų pasidalijimo valdančiosios frakcijos ir kviečiami prie koalicijos prisijungti socialliberalai jau susiderėjo ir NSGK postas esą turi tekti Naujajai sąjungai.