Premjeras statybos ir derinimo klausimus koordinuoti paskyrė savo patarėją, buvusį Šiaulių merą socialdemokratą Vytautą Juškų.

„Manyčiau, Kaunas jau po šiandienos mūsų pasitarimo iš ES gali tikėtis mažiausiai 50 milijonų litų struktūrinės paramos“, - sakė G. Kirkilas. Nors arenoje suplanuota įrengti ne mažiau kaip 12,5 tūkstančio vietų, o ES remia arenas, talpinančias ne daugiau kaip 10 tūkstančių žiūrovų, G. Kirkilas sakė manąs, kad šį sprendimą bus galima pakeisti, dėl jo sutarti.

Antradienį šiuo klausimu pas premjerą lankėsi „Žalgirio“ prezidentas Arvydas Sabonis ir klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

G. Kirkilas patikino, kad Kaunas gali tikėtis visokeriopos Vyriausybės paramos ir dėl arenos statybos, ir dėl infrastruktūros Nemuno saloje vystymo. Be arenos statybai reikalingų 170 milijonų litų, dar 60 milijonų litų reikės infrastruktūrai išvystyti. Prie minėtų 50 ES milijonų apie 50 milijonų litų turėtų būti pridėta iš valstybės investicijų programos, apie 40 milijonų – iš kelių priežiūros lėšų.

Pasak A. Kupčinsko, likusias lėšas skolinsis Kauno savivaldybė, be to, tikimasi pritraukti privačių lėšų parduodant arenos vardą, ložes, galbūt į Nemuno salą įsileidžiant komercinius pastatus.

Numatoma, jog Kauno arena iškils 2009 m. pabaigoje arba 2010 m. pradžioje. A. Kupčinskas tikisi, kad arenoje 2009-2010 m. „Eurolygos“ sezoną žais „Žalgiris“. Rūmuose numatoma rengti 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato varžybas. 2014-2015 m. Kauno arenoje planuojama surengti Europos moterų krepšinio čempionatą. Prieš pusantrų metų Kauno sporto ir pramogų rūmams suteiktas nacionalinės reikšmės statusas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją