Meilė yra visagalė
- geri santykiai savaime nesusiklostys, tad kuo daugiau skirsite pastangų meilės puoselėjimui, tuo stipresnė bus santuoka. Išsaugojus meilę, ieškant kompromisų ir suvokiant, kad partneris turi ir savo erdvę, lengviau susitaikyti su nuoskaudomis, nusivylimu, neišsipildžiusiais lūkesčiais.

Partneriai yra dvi to paties obuolio pusės - neverta šio posakio suvokti paraidžiui, nes dviejų skirtingų žmonių gyvenimo tikslai nebūtinai turi sutapti. Kad neištirptumėte “antrosios pusės” šešėlyje, būtina turėti savo pasaulį. Atsisakius savęs, pasaulis nepastebimai susitraukia ir sumažėja iki vienintelio žmogaus. Tuomet net menkiausias šeimyninis kivirčas ar nesusipratimas atima iš po kojų žemę, nes daugiau aplinkui tarsi nieko nėra.

Gyvenimas su mylimuoju - visų svajonių išsipildymo metas - geriau neturėti iliuzijų, kad vedybinis kelias bus vien rožėmis klotas. Gyventi drauge - menas, nes būtina išgirsti ne tik savo, bet ir partnerio jausmus, mintis. Todėl neapgalvotas žodis ar poelgis santykius bei lūkesčius gali sugriauti. Būtina išmokti kontroliuoti savo mintis, reakcijas ir emocijas, ramiai nuslopinti tvyrančią įtampą.

Būtina kontroliuoti kiekvieną mylimojo žingsnį - vienas greičiausių būdų užmušti meilę - nepamatuota kontrolė. Santuoka negali virsti kalėjimu. Tai savanoriška dviejų žmonių sąjunga. Suradus santykių harmonijos receptą, visą gyvenimą mėgaujamasi dviguba laime, nes gyvenimas santuokoje suteikia du gyvenimus ir apdovanoja neįkainojamu intelektualiniu, emociniu ir dvasiniu turtu.