Taigi, prieš filmui išvystant dienos šviesą, užduodame keletą klausimų pačiam svarbiausiam filmo „Nereikalingi žmonės“ žmogui – Mariui Martinsonui.

Jūs esate filmo „Nereikalingi žmonės“ režisierius, scenarijaus autorius, prodiuseris...

Ir montažo režisierius. Baigiant filmuoti juostą aš supratau, kad šį darbą iki galo turiu atlikti pats. Labai norėjosi, kad montuotų kažkas kitas, žmogus iš šalies su savo vizija...

Tačiau dabar, žiūrint į padarytą darbą, matau ir esu įsitikinęs, kad kasdieninio trijų mėnesių montavimo darbai davė lauktą rezultatą. Tokį rezultatą, kuris man, kaip scenaristui, režisieriui ir prodiuseriui yra priimtinas.

Skaitytojus paprastai domina kuriozinės situacijos iš filmavimo aikštelės. Ką galėtumėte papasakoti?

Apie įdomiausius filmavimo aikštelės įvykius jau papasakojome skaitytojams. Bet vienas nutikimas nustebino ir mane patį. Montažo darbai jau ėjo į pabaigą, visą filmo medžiagą žinojau mintinai. Ir staiga pamačiau kažką tokio, ko nepastebėjau nei per filmavimą, nei montuojant.

Filme yra scena, kurioje Valda (akt. Valda Bičkutė) Airijoje prieina prie bažnyčios, kurioje vyksta rytinės pamaldos. Tuo momentu kadre pasirodo ant bažnyčios fasado esantis laikrodis, kuris rodo be dešimt keturios popiet...

Ir Jums teko atsisakyti šio kadro?

Ne, jis liko filme kelioms sekundėms (juokiasi).

Premjera neeilinis įvykis, šventė, turint omeny, kad dideli lietuviški filmai mus džiugina ne taip ir dažnai. Turbūt filmo „Nereikalingi žmonės“ premjeroje galima bus pamatyti daug populiarių, “reikalingų” žmonių.

Filmo premjera turi būti šventė. Šventė įmanoma tik tuomet, kai kvieti tuos, kuriuos gerbi ir su kuriais nori pasidalinti savo džiaugsmu. Į filmo premjerą kviečiama kūrybinė grupė, draugai, rėmėjai ir artimieji.

Filmas pastatytas iš privačių lėšų – viską padarėme patys. Filmui nei Sporto ir kultūros rėmimo fondas, nei Kultūros ministerija neskyrė nė cento. Taigi, noriu palikti galimybę ministrui mus paremti – perkant bilietą už 12 litų.

Bet Jūs gi galėjote laukti kitų metų, dar kartą teikti paraišką, gal būtumėt sulaukę paramos?

Bet tokiu atveju šią savaitę nebūtų mūsų filmo premjeros. Šventė visgi (šypsosi).

Kodėl Jūs taip akcentuojate laiką? Ką tokio norėjote pasakyti savo filmu, kad negalėjote laukti?

Aš norėjau pasakyti Lietuvos kino kūrėjams: “pažiūrėkit į kalendorių – jau 2008-ieji”.

Kokie artimiausi Jūsų ateities planai? Žinau, kad pasižymite darbštumu ir projektų gausa.

Šiuo metu vyksta filmo darbiniu pavadinimu “Fredericco” paruošiamieji darbai. Šiam projektui dalį lėšų skyrė Europos Sąjunga. Taip gavome patvirtinimą, kad esame teisingame kelyje.

Koks tai bus filmas?

Tai kostiuminė romantinė komedija su masinėmis scenomis. Jame bus daug muzikos, humoro ir, žinoma, meilės.

Žiniasklaidoje jau nemažai rašyta apie filmą „Nereikalingi žmonės“, tačiau norėtųsi iš Jūsų vienu sakiniu išgristi, apie ką visgi filmas?

Tai filmas apie viltį, kad nepaisant to, kaip mes gyvenam, mūsų vaikų gyvenimas bus geresnis.

Kino kompanijų ART&A, ARTeta ir LKS prodiusuotas filmas “Nereikalingi žmonės” kinuose nuo sausio 11 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją