N.Karlikanovo likimas "Žalgiryje" tapo žinomas jau gruodžio pabaigoje - krepšininkas vėl nepritapo prie komandos.

Tuo tarpu J.White'as, kaip ir kitas "Žalgirio" amerikietis Steve'as Woodberry, 2000 m. gruodžio 24-ąją išvyko namo Kalėdų atostogų. Tačiau prieš Naujuosius į Kauną grįžo tik S.Woodberry.

Be to, "Žalgiris" iki sezono pabaigos perleido Vilniaus "Sakalams" puolėją Marių Bašinską (19 metų, 198 cm).

"Abiejų pusių nuomonės buvo panašios: nei J.White'as neturėjo didelių norų grįžti, nei mes - jį matyti komandoje. Taigi preliminariai daug ką aptarėme per Kalėdas, o galutinai taškus sudėjome iškart po Naujųjų metų", - apie išsiskyrimą su legionieriumi vakar pasakojo A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro generalinis direktorius Ginas Rutkauskas.

"J.White'as turi susikūręs savo koncepciją, kuri niekaip neįsipaišo į mūsų komandos interesus. Jis įpratęs būti žvaigžde žemesnio lygio komandose ir labiau rūpinasi asmeniniais rodikliais", - dalijosi mintimis G.Rutkauskas.

"Žalgirio" trenerio Algirdo Brazio nuomone, abu atleistieji puolėjai - N.Karlikanovas ir J.White'as yra geri žaidėjai, tačiau jų mąstymas neatitinka komandos filosofijos, kolektyvinio braižo.

J.White'as krepšinio centro atstovui ryšiams su užsieniu Arūnui Pakulai yra užsiminęs, jog mėgins patekti į kurią nors NBA komandą. Tai jo didžiausia svajonė.