Apie galimą 41 metų V. Ivanausko atleidimą penktadienį jau rašė dienraštis "Ostthuringer Zeitung", o šeštadienį spaudos konferencijoje "Carl Zeiss" patvirtino šią informaciją bei pristatė naują komandos trenerį, kuriuo tapo iki tol Jenos ekipos jaunimą treniravęs H. Burgeris.

"Pirmadienį apsvarstėme pirmosios sezono dalies rezultatus. Tuo metu V. Ivanauskas jau buvo išvykęs atostogauti, nors norėtųsi, kad būtų buvę kitaip. Neįvykdėme savo tikslo surinkti 20 taškų ir todėl esu nepatenkintas pirma čempionato dalimi", - sakė klubo prezidentas Raineris Zipfelis.

V. Ivanausko trenerio kėdė svyravo jau kurį laiką ir kalbos apie stratego pasikeitimą sklido jau lapkritį, kai komanda kelias rungtynes iš eilės nesugebėjo iškovoti pergalės. Vienas iš daug pritarimo nesulaukusių trenerio sprendimų buvo iš komandos pašalinti kapitoną Torsteną Ziegnerį, o paskutiniu tašku trenerio iš Lietuvos karjeroje "Carl Zeiss" klube tapo praėjusį savaitgalį patirta nesėkmė namuose rezultatu 1:2 prieš 12 vietą lygoje užimantį "Augsburg".

Po šio pralaimėjimo prieš žiemos pertrauką "Carl Zeiss" su 13 taškų liko priešpaskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, penkiais taškais atsilikdamas nuo virš iškritimo zonos esančio Offenbacho "Kickers" klubo.

Lietuvis Jenos komandą ėmėsi treniruoti rugsėjo viduryje ir per tą laiką antrojoje Bundeslygoje iškovojo tris pergales, tris kartus sužaidė lygiosiomis bei patyrė šešis pralaimėjimus. Bene įsimintiniausią laimėjimą V. Ivanausko auklėtiniai pasiekė Vokietijos taurės varžybose, kur po 11 metrų baudinių įveikė praėjusių metų turnyro laimėtoją "Nurnberg".

Šią savaitę Rusijos spaudoje buvo pasirodę pranešimu, jog buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerio asistentas ir "Vėtros", "Kauno" bei Edinburgo "Hearts" klubų strategas V. Ivanauskas yra vienas kandidatų treniruoti Vladivostoko "Luč-Energia" ekipą, tačiau jai vadovauti buvo paskirtas kroatas Zoranas Vuličius.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją