Praėjusių metų pradžioje Lietuvoje buvo maždaug 340 tūkst. mobiliojo ryšio abonentų - juo naudojosi vidutiniškai kas vienuoliktas šalies gyventojas. Tiesa, didžiausi mobiliojo ryšio operatoriai - bendrovės "Omnitel" ir "Bitė GSM" - kartu nurodo ir interneto abonentų skaičių.

Mobiliųjų telekomunikacijų rinkos lyderio pozicijas išsaugojo bendrovė "Omnitel". Praėjusių metų pradžioje turėjusi apie 214 tūkst. abonentų, per metus bendrovė jų skaičių padidino iki maždaug 300 tūkstančių.

"Omnitel" atstovė spaudai Vanda Nekrašienė BNS sakė, kad išaugęs abonentų skaičius rodo, jog bendrovė gerai organizuoja darbą.

"Bendrovė tikėjosi, kad 2001 metų pradžioje abonentų tiek ir bus. Jų padaugėjo maždaug 90 tūkst., ir, atsižvelgus į situaciją rinkoje, šie skaičiai yra džiugūs", sakė V. Nekrašienė.

Lietuvos telekomunikacijų bendrovė "Bitė GSM", praėjusių metų pradžioje turėjusi apie 120 tūkst. abonentų, šiemet jų turi jau 170 tūkstančių.

"Bitės GSM" Pardavimų ir rinkodaros departamento direktorius Paulius Kibiša BNS sakė, kad bendrovė panašių rezultatų tikėjosi, jų siekė, todėl džiugu, kad abonentų jau apie 50 tūkst. daugiau.

Švedijos koncerno "NetCom" bendrovės "Tele2", Lietuvoje maždaug metus teikiančios DCS 1800 MHz ryšio paslaugas ir neseniai laimėjusios trečiąją GSM 900 MHz licenciją, atstovai dar negalėjo pasakyti, kiek abonentų turi šių metų pradžioje, motyvuodami pagrindinio akcininko "NetCom" veiklos taisykle neskelbti jų anksčiau nei numatyta.

"Tele2" direktorių valdybos pirmininkas Juozas Šarkus BNS sakė, kad bendrovės rezultatai kur kas geresni nei tikėtasi.

BNS žiniomis, "Tele2" dabar turi daugiau kaip 20 tūkst. abonentų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją