Antrajame rungtynių su "Charlotte Bobcats" ekipa kėlinyje, per minutės pertraukėlę, tarp stratego ir žaidėjo iš Kroatijos įvyko konfliktas. J. Sloanas nusiuntė aikštingąjį krepšininką į rūbinę, o vėliau - namo iš "Jazz" turnė išvykoje.

Apie galimą G. Giričeko iškeitimą į kitą komandą kalbama jau seniai. Kroatas su "Jazz" turi vasarą pasibaigsiantį kontraktą bei neatmeta galimybės grįžti į Europą, nes itin sumažėjo jo aikštelėje praleidžiamos minutės. Praėjusią vasarą juo jau domėjosi keletas Senojo žemyno krepšinio grandų, tarp kurių labiausiai - Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija) klubas.

G. Giričekas didžiąją karjeros dalį praleido tėvynėje, Zagrebo "Cibona" ekipoje. Po sėkmingo sezono Maskvos CSKA (Rusija) komandoje, krepšininkas išvyko į NBA, kur iki "Jazz" atstovavo "Memphis Grizzlies" ir "Orlando Magic" klubams.

Praeitas sezonas buvo blogiausias per G. Giričeko karjerą NBA. 30 metų 198 cm ūgio atakuojantis gynėjas sužaidė 61 rungtynes, iš kurių tik 6 pradėjo startiniame penkete. Snaiperis per susitikimą aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 20 minučių, pelnydavo 7,8 taško (43 proc. tritaškių), atkovodavo 2,1 kamuolio ir atlikdavo po vieną rezultatyvų perdavimą.

Tačiau šį sezoną kroatas "Jazz" komandoje atlieka dar mažesnį vaidmenį. G. Giričekas sužaidė 22 rungtynes, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių, surinkdavo po 4,3 taško (35 proc. tritaškių) ir sugriebdavo po 1,4 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją