Didžiulių permainų sūkurį įsukusiems Lenkijos čempionams pergalė svarbi kaip oras, kitaip TOP-16 traukinys beveik išnyks iš jų akiračio.

„Reikia gerai žaisti gynyboje ir puolime. Tada gal ir įteiksime sau kalėdinių dovanų“, – aiškiai sėkmės receptą įvardijo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Pasak R. Grigo, minusu Sopote gali tapti ir tai, kad Eurolyga leido „Prokom Trefl“ žaisti kitoje arenoje. Gdansko „Olivia“ rūmai yra avarinės būklės, todėl rungtynės su „Žalgiriu“ vyks Lenkijos čempionų treniruočių salėje.

„Be abejo, ten jie treniruojasi ir žino kiekvieną kampą. Bet tikiuosi, kad iš balkonų neprimėtys“, – geros nuotaikos neprarado R. Grigas.

Iš Kauno žalgiriečiams vertėtų pasiimti gerą psichologinį nusiteikimą. „Žalgiris“ sporto halėje laimėjo visas A grupės dvikovas, bet visas keturias pralaimėjo varžovų teritorijoje.

Kamuoja traumos ir ligos

Kauno ekipos stratego nusiteikimą gadina kiti reikalai. Kaip ir beveik prieš kiekvieną mačą, nuo žalgiriečių niekaip neatstoja smulkios traumos ir ligos.

Dėl peršalimo kelias treniruotes praleido kroatas Marko Popovičius, dėl tos pačios priežasties visa jėga negalėjo treniruotis amerikietis Michaelas Bradley, o per BBL rungtynes su Rygos „Barons“ čiurną pasitempė Eurelijus Žukauskas.

„Pirmadienį Eurelijus jau bandė treniruotis visa jėga, bet pajuto skausmus. Jis yra svarbus žaidėjas mūsų komandai, atlieka daug darbo baudos aikštelėje. Vis dar tikimės, kad per tas likusias valandas jis atsigaus“, – vylėsi R. Grigas.

Varžovai persigrupuoja

Kalbėdamas apie A grupės autsaiderį „Prokom Trefl“ (1 pergalė ir 7 pralaimėjimai), R. Grigas pažymėjo, kad lenkai gyvena permainų ritmu.

Prieš kelias savaites į vyriausiojo trenerio kėdę atsisėdo lietuvis Tomas Pačėsas, ekipa atsisveikino su Travisu Bestu ir Rubenu Wolkowyski, o juos pakeitė amerikietis Mustafa Shakuras (vidutiniškai pelno po 9,4 taško) ir serbas Jovo Stanojevičius (12,8).

Kol kas šios permainos neduoda vaisių. Vadovaujant T. Pačėsui, „Prokom Trefl“ pralaimėjo rungtynes Eurolygoje Liublianos „Olimpijai“ (49:68) ir Maskvos CSKA (67:99), o praėjusį savaitgalį Lenkijos čempionate nusileido Vloclaveko „Anwil“ (60:69).

„Tačiau Pačėsas gerai pažįsta šią komandą ir pats buvo geras, protingas žaidėjas. Manau, tik laiko klausimas, kada Sopoto komanda grįš į pergalių kelią“, – pažymėjo R. Grigas.