„Apie šiuos dalykus buvo rašoma per daug. Kentėjau gal dešimtadalį to, kas buvo aprašyta“, - kalbėdamas su radijo stoties „Cadena Ser“ žurnalistais pareiškė ispanas.

„Galų gale, juk likus 20 ratų iki sezono pabaigos turėjau realią progą laimėti trečią iš eilės čempiono titulą. Išėjau gerai nusiteikęs“, - teigė jis.

F. Alonso pažymėjo, jog apsisprendimas išeiti iš pergalių šiemet pelniusios „McLaren“ ir sugrįžti į smukusią „Renault“ tikrai nebuvo pats lengviausias karjeroje.

„Tai buvo sunkus sprendimas. Pasirinkome „Renault“, nors tai ir buvo optimistinis variantas. Pasibaigus čempionatui nežinojau, ką darysiu. Laukiau“, - prisiminė dukart pasaulio čempionas.

„Taip, turėjau variantą ir toliau lenktyniauti „McLaren“. Kai palikau „McLaren“, į mane kreipėsi visos komandos, išskyrus „Ferrari“. Niekada nesilankiau komandos gamykloje“, - tvirtino lenktynininkas.

Kalbėdamas apie savo galimybes 2008 metų sezone, F. Alonso beveik atmetė galimybę kovoti dėl trečiojo čempiono titulo.

„Šiuo metu būtų kvaila manyti, kad „Renault“ komandoje galiu tapti čempionu. Šiuo metu negalvoju apie čempionatą, mąstau tik kaip pagerinti bolidą. Norint kitąmet kovoti dėl pasaulio čempiono titulo, mums reikėtų pasiekti neįtikėtiną pažangą“, - netrykšdamas optimizmu kalbėjo ispanas. 2005 ir 2006 metų „Formulės-1“ čempionas pažymėjo nebijantis naujojo komandos draugo Nelsono Piquet jaunesniojo, kuris, kai kurių specialistų nuomone, „Renault“ pilotu buvo pasirinktas siekiant nesudaryti konkurencijos į komandą sugrįžusiam lyderiui.

„Nebijau, kad Piquet gali tapti kitu Hamiltonu. Galų gale, viskas priklauso nuo manęs, aš pats turiu būti greitesnis už komandos draugą. Visiškai pasitikiu „Renault“ ir Flavio“, - pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite .">