"Oktano" komanda, kuri praėjusiose lenktynėse Dubajuje buvo ketvirta, tikisi ir 2008 metų lenktynėse būti tarp lyderių.

"Norime būti tarp lyderių. Tikimės, kad pavyks išvengti klaidų, kurias darėme praėjusiose lenktynėse. Taip pat svarbu, kad kiekvienas komandos narys išnaudotų savo galimybes", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė vienas "Oktano" komandos narių Egidijus Dapšas.

"Šiemet bus daug sunkiau. Pernai į prizininkes pretendavo 4-5 komandos, o šiemet favoritėmis galima laikyti apie 15 komandų, - tvirtino kitas "Oktano" narys Nemunas Dagilis. - Tad teks paspausti, o ne važiuoti vidutiniu tempu".

"Hoptransa-Tovera sport" komandos vadovas Tomas Žalpys teigė, kad maksimalus jų tikslas - patekti į pirmąjį dešimtuką. "Patekimas į dešimtuką mums būtų laimėjimas. Vieta dvidešimtuke - irgi gerai", - teigė T. Žalpys.

Pernai "Toveros sporto" komanda liko 50-a (dalyvavo 70 komandų).

Visą parą truksiančiose lenktynėse dalyvaus 90 komandų iš 17 šalių. Sportininkai lenktyniaus vienoje moderniausių pasaulio trasų, kurios vieno rato ilgis - 5,39 km.

"Oktano" komanda, kurią sudaro Egidijus Dapšas, broliai Nemunas ir Nerijus Dagiliai, vokietis Uwe Alzenas ir šveicaras Marcas Benzas, lenktyniaus "Porsche Carrera 996 RSR" automobiliu, specialiai parengtu šioms 24 valandų lenktynėms Vokietijoje.

"Hoptransa-Tovera sport" komandai atstovaus Darius Brazdžionis, Deividas Jocius, Aivaras Pyragius ir Rusijos lenktynininkai Ilja Burenka bei Aleksejus Vasiljevas. Jie lenktyniaus "Porsche 997 GT3" automobiliu. "Hoptransa-Tovera sport" komanda šiemet pasikvietė automobilių sporto profesoriumi tituluojamą Joną Dereškevičių.

"Tikiuosi, kad pavyks sulipdyti tarptautinę komandą. Tai pakankamai kūrybinis darbas. Džiaugiuosi, jog pasikvietė mane į pagalbą", - sakė J. Dereškevičius.

"Svarbiausia - bendras komandos tikslas. Lenktynininkai turi žinoti, ko reikia komandai", - sakė A. Pyragius. Jis pasidžiaugė, kad jo komandoje bus patyręs lenktynininkas A. Vasiljevas.

Beje, tarp lenktynių dalyvių bus ir dar vienas lietuvis - Saulius Girdauskas atstovaus "AutoMoto Chervonenko" komandai kartu su ukrainiečiu Aleksandru Saliuku ir latviu Raimondu Kisielu. Jie lenktyniaus "Renault Megane Trophy" automobiliu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją