Dvylikai porcijų jums reikės:


Tešlai –

120 g varškės,
60 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
4 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
3 valg. šaukštų pieno,
1 kiaušinio trynio,
225 g miltų,
pusės pakelio kepimo miltelių,
džiovintų žirnių ar pupelių tešlai paslėgti.

Įdarui –

1 kg konservuotų arba šviežių slyvų (be kauliukų),
1 žiupsnelio malto cinamono,
200 g slyvų džemo ar marmelado,
4 šaukštų džiūvėsėlių,
5 kiaušinių baltymų,
120 g cukraus.

Pagaminkite tešlą. Varškę sutrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Pastoviai maišydami, į varškės masę plona srovele supilkite aliejų ir pieną. Įmuškite kiaušinio trynį. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir užminkykite vientisą glotnią tešlą. Tešlą suvyniokite į maistinę polietileno plėvelę ir dvidešimčiai minučių padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Ant miltais apibarstyto stalo iškočiokite tešlą iki kepimo formos išmatavimų. Perkelkite tešlos lakštą į kepimo formą ir suformuokite kraštelius. Kai kuriose vietose pabadykite šakute, kad kepant tešla nesutrūkinėtų. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir užberkite džiovintų žirnių ar pupelių, kad kepinys išlaikytų formą. Pašaukite tešlą į įkaitintą orkaitę ir kepkite penkiolika minučių vidutiniame orkaitės lygyje.

Pagaminkite įdarą. Konservuotas slyvas nuvarvinkite sietelyje. Šviežias slyvas nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Slyvų puseles sumaišykite su maltu cinamonu.

Iš orkaitės išimkite kepimo formą su tešlą ir nuimkite kepimo popierių su žirniais. Pyrago pagrindą sutepkite slyvų marmeladu ir apibarstykite sutrupintais džiūvėsėliais. Gražiai išdėliokite slyvų puseles nupjautąja puse žemyn. Baltymus išplakite, palaipsniui plona srovele suberdami cukrų. Plaktus baltymus sudėkite į konditerinį maišelį su dideliu žvaigždės pavidalo antgaliu ir grotelių pavidalu išspauskite baltymų masę ant slyvų. Pašaukite pyragą į tokio paties karštumo orkaitę ir kepkite dar dešimt minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją