24 metų žaidėjas „France Football“ žurnalo surengtuose rinkimuose gavo daugiausia balsų, kadangi puikiai rungtyniavo praėjusį sezoną atstovaudamas gimtosios šalies „Ligue 1“ čempionato „Marseille“ ekipai, Prancūzijos nacionalinei rinktinei bei šį sezoną naujajame „Bayern“ klube.

Antroje vietoje liko dar vienas prancūzas, vasarą iš Anglijos „Premier“ lygos Londono „Arsenal“ klubo į Ispanijos „Primera“ lygos „Barcelona“ ekipą persikėlęs puolėjas Thierry Henry, o trečiąją vietą iškovojo šio sezono šešis kart „Ligue 1“ čempiono „Lyon“ klubo atakų lyderis Karimas Benzema.

Šių metų vasarą už 26 milijonus eurų į „Bayern“ ekipą perėjęs F. Ribery per 15 Vokietijos pirmenybių mačų sugebėjo pasižymėti keturis kartus, o didžiuliu jo indėliu prieš pat žiemos pertrauką klubas išlieka pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

Savo profesionalaus futbolininko karjerą prancūzas pradėjo savo gimtajame „Boulogne“ klube, vėliau rungtyniavo „Olympique Ales“, „Stade Bestois“ ir „Metz“ ekipose, o 2004 metais iškeliavo į Turkiją, kur užsivilko Stambulo „Galatasaray“ klubo marškinėlius.

Praėjus dviems mėnesiams jis sugrįžo į tėvynę ir rungtyniaudamas „Marseille“ komandoje parodė tikrąją savo vertę. Demonstruodamas gerą sportinę formą 2006 metais jis pirmą kartą buvo pakviestas atstovauti nacionalinei Prancūzijos rinktinei, su kuria sužibėjo Vokietijoje vykusiame pasaulio čempionate ir laimėjo sidabro medalius.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją