M.Gronholmas iki 48,3 sekundės padidino persvarą prieš antrojoje pozicijoje esantį norvegą Peterį Solbergą su "Subaru" ir artėja link penktosios pergalės čempionato etapuose šį sezoną.

Po to, kai 11 greičio ruože H.Rovanpera aplenkė C.Sainzą, ant pakylos gali atsistoti du "Peugeot" atstovai. Marcus Gronholmas "leido" išlošti savo tėvynainiui ir komandos draugui Harri Rovanperai keturis greičio ruožus. Suomis prieš ispaną dabar pirmauja beveik 20-čia sekundžių.

Kitaip susiklostė likimas ispano komandos draugui Colinui McRae. Po to, kai ralio nebaigė vienas iš kandidatų į antrą vietą R.Burnsas, škotui reikėjo baigti ralį nors šeštoje vietoje, kad bent jau susilyginti su anglu. Deja, po gero tramplino 14 ruože McRae'jus nesėkmingai nusileidęs su karterio apsauga prakirto radiatoriaus šlangą. Atkrito antras kandidatas į prizinę vietą.

Bet labiausiai ralis nesisekė "Mitsubishi" komandai. Po sunkios avarijos penktadienį į ligoninę buvo nuskraidintas F.Delecouro šturmanas D.Grataloupas. Jam nustatyti trūkę dubuo, pora šonkaulių, mentė ir kaukolės pagrindas. Taip pat sumušti plaučiai, trūkęs slankstelis. Nors aprašymas atrodo kraupiai, prancūzas neprarado sąmonės ir gulėdamas ligoninėje, juokauja su slaugėmis ir lankytojais.

Tuo tarpu šiandieną 16 GR vertėsi Jani Paasonenas. Nors po "stogo" suomis galėjo tęsti lenktynes toliau, tai automobilis valdėsi gana keistai, o dar trūko turbinos šlanga ir variklis nebeturėjo pilno galingumo.

Tame pačiame ruože, kur vertėsi J.Paasonenas, kažkas turėjo nutikti Sauliaus Girdausko ekipažui. Jis kažkur užtruko net šešias minutes ir nukrito į 38 vietą. Po 19 GR lietuviams pavyko grįžti tik į 36 vietą (22 klasėje).

Australijos ralio lyderių rikiuotė po antrosios varžybų dienos:

1. Marcus Gronholm           2 val. 39 min. 42.2 sek.
2. Petter Solberg                       +   48.3 sek.
3. Harri Rovanpera                      + 1:12.7
4. Carlos Sainz                         + 1:32.4
5. Tommi Makinen (Suomija) Subaru       + 2:08.2
6. Francois Duval (Belgija) Ford        + 4:21.1
7. Markko Martin (Estija) Ford          + 4:21.9
8. Toni Gardemeister (Suomija) Skoda    + 5:14.9
9. Sebastien Loeb (Prancūzija) Citroen  + 6:25.6
10.Juha Kankkunen (Suomija) Hyundai     + 7:05.8