Kaip jau skelbėme, trečiąją nesėkmę ketvirtose aštuonių komandų B grupės turnyro rungtynėse patyrė Kauno "Žalgiris", namie 73:81 (22:24, 15:19, 16:17, 20:21) nusileidęs Liublijanos "Olimpija" (Slovėnija) krepšininkams.

Po šio pralaimėjimo "Žalgirio" komanda smuktelėjo į septintąją poziciją grupėje, kurioje pirmauja keturias pergales iškovoję Vitorijos "Tau Ceramica" krepšininkai.

Laimėjusi trečiąjį mačą į antrąją vietą pakilo "Olimpija". Po dvi pergales turi ir trečią-šeštą pozicijas dalijasi Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis), Atėnų "Panathinaikos" (Graikija), Malagos "Unicaja" (Ispanija) ir Sienos "Montepaschi" (Italija) su Mindaugu Žukausku.

Ketvirtadienio rungtynėse "Unicaja" svečiuose po pratęsimo 89:86 įveikė Tel Avivo "Maccabi", o "Montepaschi" namie 77:69 nugalėjo "Panathinaikos".

Pastarajame mače M.Žukauskas nugalėtojams per 25 min. pelnė 3 taškus. Jis pataikė vieną mestą tritaškį, prametė dvitaškį, po krepšiais atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Pirmąjį pralaimėjimą C grupės varžybose patyrė Dariaus Songailos Maskvos CSKA (Rusija) klubas, išvykoje 87:99 nusileidęs Vilerbano "Adecco Asvel" (Prancūzija) ekipai.

Puolėjas iš Lietuvos per 30 min. pelnė 18 taškų ir buvo antras komandoje pagal rezultatyvumą. D.Songaila pataikė 5 dvitaškius iš 9 bei po du mestus tritaškius ir baudos metimus, po krepšiais atkovojo du kamuolius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus.

Nepaisant nesėkmės, CSKA ir toliau kartu su Bolonijos "Virtus" (Italija) ir "Adecco Asvel" komandomis, iškovojusiomis po tris pergales, lieka grupės lydere.

Antrąjį pralaimėjimą patyrė Stambulo "Ulker" (Turkija) klubas su Virginijumi Praškevičiumi. "Ulker" komanda svečiuose 77:81 nusileido Madrido "Real" (Ispanija) krepšininkams.

V.Praškevičius ketvirtadienio rungtynėse per 27 minutes pelnė 6 taškus. Jis pataikė tris dvitaškius iš 5 ir prametė visu 5 mestus tritaškius ir vieną baudos metimą, po krepšiais atkovojo tris kamuolius ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

"Ulker" (2 pergalės ir 2 pralaimėjimai) po šio mačo grupėje dalijasi ketvirtą-penktą vietas su "Real" ekipa.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją