Keturioms porcijoms jums reikės:


500 g jautienos sriubai,
300 g ropinių svogūnų,
2 valg. šaukštų aliejaus,
1 valg. šaukšto miltų,
1 morkos,
1 petražolės šaknies,
nedidelio saliero šaknies gabalėlio,
2 lauro lapelių,
5 juodųjų pipirų žirnelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
100 g tarkuoto sūrio,
4 duonos riekelių skrebučiams.

Morką, petražolės šaknį ir gabalėlį saliero šaknies nuvalykite ir kruopščiai nuplaukite. Jautieną nuplaukite, įdėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirus nugriebkite putas ir virkite 1 val.

Į sultinį sudėkite paruoštas daržoves, suberkite juodųjų pipirų žirnelius, pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies apie dvidešimt minučių.

Svogūnų galvutes nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skrebučių duonos riekeles supjaustykite stambiais gabalėliais, išdėliokite juos į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie dešimt minučių. Po to apibarstykite skrebučius tarkuotu sūriu ir dar truputį paskrudinkite orkaitėje.

Jautienos sultinį prakoškite, suberkite į jį kepintus svogūnus, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir virkite dešimt minučių. Išvirusią sriubą išpilstykite į lėkštes, o skrebučius patiekite atskirai arba įdėkite į lėkštę su sriuba.

Patarimas

Kad sultinys išeitų skaidrus, mėsą reikia užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti esant vidutinio stiprumo ugniai. Tada kruopščiai nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Tik dabar reikia sultinį sūdyti ir suberti daržoves bei prieskonius. Pridenkite puodą dangčiu. Sultinys neturi smarkiai virti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją