R. Šukys šia tema kategoriškai atsisako kalbėtis, tuo tarpu politikų tarpe jau kuris laikas kalbama apie tai, jog prezidentas Valdas Adamkus gali pasiūlyti R. Šukį į Konstitucinio Teismo teisėjus.

Paklaustas, ar sulaukė siūlymų tapti pretendentu į KT teisėjus, R. Šukys DELFI pirmadienį atsakė: „Nieko šiuo klausimu negaliu pakomentuoti" ir padėjo telefono ragelį.

V. Adamkaus kandidatūrą 1997 m. prezidento rinkimuose iškėlusios tuometinės Centro sąjungos buvęs vadovas Romualdas Ozolas DELFI patvirtino, jog V. Adamkų teismo procesuose gynė ir atstovavo rinkimų štabo vadovas Vidmantas Staniulis bei teisininkas Raimondas Šukys.

Pastarasis faktas gali tapti kliūtimi šalies vadovui siūlyti į KT teisėjus R. Šukio kandidatūrą.

Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, kurie skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai.

Kas treji metai KT atnaujinamas vienu trečdaliu, toks atnaujinimas turėtų vykti ir kitų kovą, o kandidatūros turėtų būti pateiktos jau šių metų pabaigoje.

Kitų metų kovą baigiasi KT pirmininko Egidijaus Kūrio bei KT teisėjų Vytauto Sinkevičiaus, Stasio Stačioko kadencijos.

Konstitucinio Teismo teisėjus, taip pat ir atnaujinant Teismo sudėtį, skiria Seimas po lygiai iš kandidatų, kuriuos pateikia prezidentas, Seimo pirmininkas ir Aukščiausiojo Teismo pirmininkas.

Teisėjų kadencijos pabaiga yra atitinkamų metų kovo mėnesio trečiasis ketvirtadienis.

Valstybės pareigūnai, pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją teikiantys Konstitucinio Teismo teisėjų kandidatūras, privalo ne vėliau kaip prieš tris mėnesius iki eilinės teisėjų kadencijos pabaigos pateikti Seimui naujų teisėjų kandidatūras.

Konstitucinio Teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria Seimas Respublikos Prezidento teikimu.

Tarp galimų pretendentas į KT teisėjus neoficialiai taip pat minimos teisininkų Gedimino Mesonio, Egidijaus Šileikio ir Juozo Žilio pavardės.