TEO dvikovos su marijampolietėmis pirmoje pusėje šeimininkavo "Arvi". Marijampolės ekipa gerai gynėsi, kovojo dėl atšokusių kamuolių, susikurdavo geras progas metimams ir susikrovė 13 taškų persvarą.

Skirtingai nei rungtynėse prieš Rygos TTT, trečiajame kėlinuke TEO parodė savo jėgą: pagerinusios gynybą ir padidinusios žaidimo tempą, vilnietės ėmė vytis savo varžoves. Negalėdamos pasigirti ilgu atsarginių žaidėjų suoleliu, "Arvi" krepšininkės pavargo, o K. Moore susirinkus pražangų, ėmė nusileisti kovoje dėl atšokusių kamuolių. Paskutiniajame kėlinuke iniciatyvos TEO nebepaleido ir iškovojo sunkią pergalę.

"Arvi" gretose dvigubą dublį surinko A. Bills, pelniusi 19 taškų ir atkovojusi 15 kamuolių. Pastarasis rezultatas yra šio sezono komandos rekordas. 17 taškų pridėjo A. Muravskaja (4/5 tritaškiai).

"TEO" gretose taip pat dvigubą dublį surinko J. Leučenka, pelniusi 11 taškų ir atkovojusi 10 kamuolių. Rezultatyviausiai komandoje žaidė N. Sales, įmetusi 23 taškus, E. Šulčiūtė į savo sąskaitą įsirašė 19 taškų.

Klaipėdos "Lemminkainen" smogiamasis trejetas, E. Žygelytė, A. Naidėnienė ir D. Staugaitienė, kartu surinko 58 iš 71 komandos taško ir puikiu žaidimu nulėmė svarbią komandai pergalę. Aikštelės šeimininkės nepiktnaudžiavo tolimais metimai, susikurdavo progas taikliems metimams iš vidutinio nuotolio.

Pasimokiusios iš pirmojo rato rungtynių klaidų, uostamiesčio krepšininkės iš žaidimo išjungė varžovių komandos antrosios linijos žaidėjas I. Nikonovaitę ir A. Daujadienę. Kadangi "juoda" puolime buvo J. Marmienei, tik J. Jutelytė ir J. Vilutytė neleido "Lemminkainen" įgyti didesnio pranašumo. Kaunietėms trūko kibumo gynyboje, vienintelė A. Daujadienė prasižengė 4 kartus, likusio "Laisvės" krepšininkės taisykles pažeidė daugiausiai kartą.

E. Žygelytė, pelniusi 28 taškus (2-tšk. 11/17, 3-tšk. 1/2, 1-tšk. 3/3) ir atlikusi 5 rezultatyvius perdavimus, buvo rezultatyviausia krepšininke aikštelėje. A. Naidėnienė ir D. Staugaitienė "Lemminkainen" komandai pridėjo po 15 taškų.

"Laisvei" dvigubą dublį (17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių) surinko J. Jutelytė. J. Vilutytė į savo sąskaitą įsirašė 12 taškų.

Dvikova Šiauliuose tarp "Rūtos" ir "Aisčių-Atleto" buvo nemažiau atkaklios. Rungtynių pradžią sėkmingiau sužaidė aikštelės šeimininkės, pirmavusios 9:4. Kaunietės perėmė iniciatyvą ir išlygino rezultatą. Antrajame kėlinuke įtampa augo. Sužaidus 5 minutes, Kauno krepšininkės pirmavo 23:28 ir, "Rūtai" atakuojant, šiurkščiai prasižengė. Aikštelėje kilo susistumdymas, tačiau teisėjai nuramino aistras, griežtesnių nuobaudų neskirdami.

Incidentas išmušė šiaulietes iš ritmo. Per likusį laiką jos tepelnė vos 3 taškus. "Aistės-Atletas" kėlinuko pabaigoje pelnė 2 tritaškius metimus iš eilės ir susikrovė 10 tašku persvarą.

Trečiajame ketvirtyje žaidimas vėl išsilygino. Nei vienai komandai nepavyko perimti iniciatyvos. Žaidėjos kovojo kietai ir negailėjo nei varžovių, nei savęs. A. Tamutytė kėlinuko viduryje buvo nubausta nesportine pražanga, o po kelių minučių buvo priversta atsisėsti ant atsarginių suolelio ir ledu atšaldyti sutrenktą veidą.

Didesnė patirtis leido Kauno klubui dar kartą spurtuoti paskutinio ketvirčio antroje pusėje ir, daugiausiai J. Paulauskaitės pastangomis, padidinti persvarą ir iškovoti pergalę 19 taškų skirtumu, kuris vaizdo aikštelėje neatspindėjo.

"Rūtai" puolime labai trūko nerungtyniavusios L. Aglinskaitės, tačiau ją neblogai pavadavo G. Gutkauskaitė ir S. Kuodienė, pelniusios po 14 taškų. 10 pridėjo R. Letkauskaitė. "Aistėms-Atletui" dvigubą dublį (16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių) surinko K. Balčiūnaitė. A. Žiegytė pelnė 14, J. Paulauskaitė - 12 taškų.

LMKL turnyro lentelė:

1.Vilniaus TEO98117
2.Marijampolės "Arvi"107317
3.Rygos TTT97216
4.Kauno "Laisvė"106416
5.Klaipėdos "Lemminkainen"95414
6.Kauno "Aistės-Atletas"93612
7.Šiaulių "Rūta"112913
8.Panevėžio "Eglė"9099