Deja, kalbą tik mokausi, o viską pasiekti reikės pačiai. Mums tik susituokus, vyras turėjo išskristi, o aš atskridau už keturių mėnesių. Kokia aš buvau laiminga! Vyras labai daug bendrauja per skype su moterimis. Patyriau šoką, kai jis parodė moters lytinių organų nuotrauką ir pasakė, kad tai yra tos ir tos moters, su kuria jis bendrauja. Į mano įvairius klausimus jis tepasakė, kad ji pati jam tokią nuotrauką atsiuntė. Pats pasisiūlė ištrinti, paliko tik nuogų kojų nuotrauką. Vienu metu užkliuvo žodžiai... „Labai pasiilgau, kada vėl bendrausime“, bet tai man iškart užsimiršo, nes negalėjau ir pagalvoti, kad kas gali būti.

Bet vieną kartą išliko praeitas jų pokalbis, mano vyras siuntė visokius veidelius su širdelėmis, kalbėjo, kaip jie bučiuosis, kaip paskui nueis dar toliau. Prisipažino, atsiprašė, kad nutrauks. Atsirado kita, kuri pasakė, kad jis dar kartą ves, nes aš jam per prasta. Dabar bendraudavo atsargiau, ištrindavo pokalbius, bet ir vėl pasirodydavo.

Jis išsilavinęs žmogus, bandžiau kalbėti, įvairias situacijas sukurdavau, kad jis suprastų, kaip aš kenčiu, galų gale pasakiau ir parodžiau jam jo neištrintus pokalbius, kur jis siūlo savo glėbį, pasimatymą, tai jis suprato,lyg suprato...

„Tai tu kentėjai, o aš maniau, kad tu ieškai kabliukų.“

Bet ir toliau vyksta pokalbiai, jam nieko nereiškia tos nuotraukos savininkės paklausinėti, ar ji patyrė orgazmą ir kokį, ar ją apkabino, ar šnibždėjo meilius žodelius. Tas vyras galėtų pagal metus būti man tėvu, aš maniau,kad jis mane labai mylės.

Aš jį myliu, bet mano sveikata yra man brangi, nemiga kamuoja. Aš negaliu niekam pasipasakoti.

Prašau, parašykite man, labai norėčiau pamatyti žmonių komentarus, aš manau, kad manęs neatpažins mano pažįstamieji.

Pataria psichologė Vaida Platkevičiūtė

Situacijos apibudinime nebuvo pateiktas aiškus klausimas, į kurį laukiate atsakymo ar skaitytojų komentarų. Dėl šios priežasties nėra labai aišku, kokie yra jūsų lūkesčiai. Iš to, ką parašėte, panašu, jog tikitės pamatyti savo situaciją iš šalies ir išgirsti kitų nuomones bei pastebėjimus. Taigi pabandysiu pasidalinti, kaip matau jūsų santykius su vyru.

Perskaičius klausimą tapo smalsu, o kaip jūs susipažinote su minėtu žmogumi ir nusprendėte kurti šeimą? Aprašytas vyro portretas sudaro įspūdį, kad mėgavimasis virtualiomis pažintimis jam teikia malonumą, kurio sunkiai gali atsisakyti. Gali būti ir tai, kad šis žmogus nemato nieko blogo savo elgesyje bei nesuvokia, jog tokiais savo veiksmais sukelia jums skausmą.

Čia susiduriame su skirtingais požiūriais į santykius, ištikimybę, pagarbą vienas kitam. Neretai vyresnio amžiaus vyrai leidžia sau didesnę laisvę santykių plotmėje. Iš pateiktos informacijos nematyti, kad šis žmogus norėtų jus sąmoningai įskaudinti ar ieško kitos partnerės. Kita vertus, gali būti, kad jis nesiruošia atsisakyti pramogos ir malonumo bendrauti internetu su kitomis moterimis.

Svarbiau tai, kaip jūs žadate gyventi su tokiu savo vyru požiūriu? Yra porų, kurios toleruoja internetines pažintis su priešingos lyties atstovais. Tačiau toks elgesys toli gražu nepadeda kurti pasitikėjimu grįstų santykių, kurie užtikrintų saugumą ir augimą poroje ar šeimoje. Atrodo, kad stebėdama vyro pramogavimą su kitomis moterimis, jūs išgyvenate ne tik psichologinį, bet ir fizinį diskomfortą, kas rodo, jog nesate tokio bendravimo šalininkė.

Vyresniame amžiuje sudarytos santuokos turi savo ypatumus. Sutuoktiniai lengviau toleruoja vienas kito skirtumus bei rečiau pasiduoda pagundai keisti kito elgesį, vertybes, pomėgius, įpročius ir t.t. Tačiau jei susiduriame su ypatingai nepriimtina kito asmens savybe, kaip aukščiau aprašytame atvejyje, neturėtume puoselėti daug vilčių, jog sutuoktinis dėl mūsų atsisakys senų įpročių, malonumų.

Klausimo autorei belieka įvardinti, kaip ji jaučiasi, gyvendama su žmogumi, kuris turi aprašytą aistrą. Pokalbis su vyru apie jo pomėgį (Kaip pats jį vertina? Ką tai jam duoda? Ar turėtų jėgų to atsisakyti?), gali padėti geriau suvokti savo ribas – kiek galite leisti ir kas tikrai nebesuderinama su jūsų vertybių sistema bei saugumo jausmu šeimoje. O tada jau sprendimas būtų jūsų rankose.

Ir pabaigai prašytas žvilgsnis iš šalies. Aprašytas vyro elgesys, kurio jis nežada keisti, neprideda moteriai pasitikėjimo savimi ir saugumo šeimoje jausmo. Santykiuose svarbi pagarba bei ištikimybė vienas kitam.

Šeimoje išgyvenama įtampa yra susijusi su sveikatos sutrikimais. Taigi verta pasižvalgyti po savo vertybių piramidę ir priimti sprendimus, kurie vienaip ar kitaip padėtų išeiti iš situacijos, kurioje esate. Na, o jei per sunku keisti, vadinasi, teks atrasti jėgų priimti savo vyro, švelniai tariant, keistumus.

Sėkmės. Vaida

Klauskite psichologės Vaidos: psichologui@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją