"Viena iš tų įmonių, kuri stovėjo už "Bredo" ir tiesiogiai procese nedalyvavo, dabar jame dalyvaus tiesiogiai", - teigė agentūrai ELTA šaltiniai, artimi investuotojui.

"B.B. Bredo B.V." vadovas Danny Johananoffas nepatvirtino, tačiau ir atsisakė paneigti, kad Olandijos bendrovė su "Lisco" privatizavimu susijusias savo teises perduos "DFDS Tor Line".

Savo atsakymą jis motyvavo tuo, kad kol vyksta derybos, tokia informacija yra konfidenciali.

Teigiama, kad teisiškai minima galimybė įmanoma, nes yra numatyta laivininkystės privatizavimo sutartyje. Tai jau yra preliminariai suderinta ir su Lietuvos institucijomis, atsakingomis už "Lisco" privatizavimą, teliko padaryti kai kuriuos pakeitimus.

Tiesa, tam oficialų sutikimą dar turi duoti Privatizavimo komisija bei Vyriausybė.

Danijos keltų linijų operatorė bei uosto terminalų valdytoja pastaruoju metu kilus ažiotažui dėl "Lisco" privatizavimo sąlygų domėjosi galimybe pirkti privatizuojamą jos akcijų paketą, nepaisydama dialogo su "Bredo" baigties.

Neoficialiomis žiniomis, ji sutiktų "Lisco" akcijų kainą pakelti bei investicijų apimtis padidinti iki konkursinėje paraiškoje nurodytų sumų - 51,2 mln. JAV dolerių bei 92 mln. JAV dolerių.