aA
Paprikas galite įdaryti ir kuskuso bei daržovių mišiniu.
Įdaryta paprika
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

600 g baltos skrebučių duonos,
30 g lydyto sviesto,
80 g virto kumpio,
30 g svogūnų laiškų su galvutėmis,
1 pomidoro,
150 g raudonosios arba geltonosios saldžiosios paprikos ankščių,
200 g grietinėlės varškės sūrio,
60 ml grietinėlės,
druskos,
1 kiaušinio trynio,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių,
1 česnako skiltelės,
maltų juodųjų pipirų,
8 nedidelių žaliosios saldžiosios paprikos ankščių,
25 g tarkuoto sūrio,
80 ml sultinio.

Skrebučių duoną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 20 g lydyto sviesto ir jame apkepinkite duonos kubelius. Virtą kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Raudonąsias arba geltonąsias saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite šerdis su sėklomis ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.

Varškės sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušinio tryniu. Pjaustytą virtą kumpį, smulkintus pomidorus, saldžiųjų paprikų gabalėlius, svogūnų laiškų žiedelius ir kapotas petražoles įmaišykite į varškės masę. Česnako skiltelę nulupkite ir rankiniu presu įspauskite į įdarą.

Viską išmaišykite, suberkite apkepintus duonos gabalėlius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Nuo žaliųjų saldžiųjų paprikos ankščių nupjaukite viršutinę dalį su koteliu ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Viršutinę dalį nuplaukite, nuvalykite, smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės įdarą.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Žaliosios saldžiosios ankštis pripildykite varškės sūrio įdaru ir sudėkite į kepimo skardą. Apibarstykite tarkuotu varškės sūriu, apšlakstykite lydytu sviestu, užpilkite sultiniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite dvidešimt minučių.

Kuskuso įdaras.

Į 300 ml verdančiu sultinio įberkite 125 g kuskuso. Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite penkias minutes pastovėti, kad kuskusas sugertų vandenį. 100 g blanširuotų žaliųjų žirnelių ir 100 g konservuotų raudonųjų pupelių sumaišykite su kuskusu ir šiuo įdaru užpildykite saldžiųjų paprikų ankštis. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.