"Tartis su žaidėjais aš nesiruošiu. Aš galiu juos išklausyti, tačiau mano tikslas yra juos įtikinti", kalbėjo 56-erių metų treneris, į Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas sugrįžęs po ketverių metų darbo Rusijos klubuose.

B. Zelkevičiaus nuomone, komandos žaidimo braižą turi formuoti treneris. "Į rinktinę važiuojantis žaidėjas turi žinoti, kokie yra trenerio principai ir kas jo laukia", teigė jis. Pasak trenerio, į rinktinę žaidėjai turi atvažiuoti pasiruošę psichologiškai. "Ruoštis reikia ne kelias dienas prieš varžybas, o visą laiką", žurnalistams dėstė treneris. B. Zelkevičiaus įsitikinimu, tie, kas to nesupras, sunkiai ras vietą rinktinėje.

"Žaisti už Lietuvą futbolininkui turi būti garbė ir prestižas. Materialinė pusė neturi būti pagrindas", kalbėjo Lietuvos rinktinės, kuri per metus FIFA reitinge iš 50-os pozicijos smuktelėjo į 85-ą, vyriausiasis treneris. Jo vertinimu, kuo greičiau tai pavyks pasiekti, tuo greičiau komandos žaidimas artės prie tokio, kokį norime matyti. "Motyvacija yra svarbiausias dalykas, o ne technika ar taktika", kalbėjo B. Zelkevičius.

Kalbėdamas apie pirmąsias jo vadovaujamos rinktinės rungtynes Ispanijoje, vyriausias treneris sakė, jog kitokio rezultato ir negalėjo būti. "Rezultatas nėra džiuginantis, tačiau kitaip ir negalėjo būti - kartojasi tos pačios klaidos", teigė B. Zelkevičius. Pasak jo, šiuo metu "mes pralaimime visas dvikovas aikštėje, gynybos linija žaidžia primityviai bei avantiūriškai". Trenerio įsitikinimu, "ateityje to būti negali", o šiuo metu svarbiausia - matyti klaidas ir žinoti tikslą.

"Rezultatas bus. Anksčiau ar vėliau, tačiau jis bus", savo mintis spaudos konferencijoje Lietuvos futbolo federacijoje ketvirtadienį reziumavo B. Zelkevičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją