Tarkime, jūsų santykiai jau išbandyti laiko ir tikrai mylite savo draugę. Bet nepaisant šios meilės ji sužinojo, kad esate jai neištikimas. Nesvarbu, kaip sužinojo – pamatė trumpąją žinutę telefone, išgirdo pokalbį ar užtiko kartu – jei norite išsaugoti santykius su mylimąja, turite atrasti išeitį iš šios situacijos, rašo womenclub.ru.

Neištikimybė sukelia stipriausią skausmą, įtūžį, suglumimą, baimę, kaltės ir gėdos jausmą; bet romanas ar intriga „kairėje“ dar nereiškia santykių pabaigos.

Štai keletas patarimų, kurie padės jums išsaugoti santykius po neištikimybės:

- nutraukite bet kokius santykius su nauju aistros objektu. Jei nusprendėte likti su drauge, privalote nutraukti bet kokius santykius su jos varžove - nesimatyti ir apskritai nebendrauti. - būkite sąžiningas. Atviras bendravimas su mylimąją yra labai svarbus; jei ji sužinojo, kad esate neištikimas ir tai neigti yra beprasmiška, nesunkinkite padėties melu. Juk akivaizdu, kad nuoširdus prisipažinimas palengvina bausmę, o gailėjimasis neabejotinai atvers kelią į jos širdį.

- paprašykite atleidimo. Net jei jūs ir puikiai praleidote laiką su kita, parodykite savo antrajai pusei, kad labai gailitės dėl to, jog ją įskaudinote ir privertėte kentėti. Pažadėkite, kad nutrauksite visus santykius su kita moterimi; įtikinkite, kad mylite ir pasakykite, kad nenorite jo prarasti dėl kvailos klaidos.

- pasikalbėkite. Jei antroji pusė pageidauja žinoti visas detales, tai geriau atvirai apie viską papasakoti, net jei tai ir įskaudins. Suteikite jai galimybę nuleisti garą, parodyti savo įtūžį ir susierzinimą. Niekuo jos nekaltinkite, klausykite ir su viskuo sutikite; nepamirškite, kad tai jūs kaltas dėl to, jog atsidūrėte tokioje situacijoje.

išsiaiškinkite problemas. Išsiaiškinkite, dėl kokios priežasties pradėjote ieškoti nuotykių su kita moterimi. Išanalizuokite savo santykius, kad suprastumėte kas juose blogai; kai kurie vyrai savo moterims būna neištikimi dėl to, kad santykiai nepatenkina jų emocinių poreikių. - Jei draugė kamantinės, dėl ko buvote jai neištikimas, pasakykite tiesą, bet kaip įmanoma diplomatiškiau.

- būkite atsakingas. Kaip sakoma, nori su rogutėmis čiuožinėti – norėk ir jas tampyti. Jei jau buvote neištikimas, tai būkite pasiryžęs ir prisiimti atsakomybę už savo klaidą.

- padarykite pertrauką. Jums abiem reikia ir laiko, ir erdvės, kad išgyventumėte šį emocinį stresą, kartais geriau palūkėti ir atidėti santykių aiškinimąsi vėlesniam laikui, kai draugė apsiramins.

- susigrąžinkite pasitikėjimą. Pradėkite nuo palaipsninio suartėjimo. Po neištikimybės santykiuose atsiranda neįtikėtinai stipri įtampa, bet jei nebendrausite, tai niekada nesugebėsite susigrąžinti prarasto pasitikėjimo.

- atraskite bendrą tikslą. Įsitikinkite, kad abu norite išsaugoti santykius.

- apsilankykite pas psichoanalitiką ar konsultantą. Psichoanalitikas gali padėti jums išspręsti problemą ir kartais tai būna vienintelis būdas išsaugoti santykius.

- nusistatykite bendras santykių taisykles. Kartu su drauge sudarykite „santykių kodeksą“, reglamentuojantį jūsų santykius ateityje, kad abu jaustumėtės labiau užtikrinti.

Kartais neištikimybė santykius dar labiau sutvirtina, o kartu išgyventi sunkumai teigiamai paveikia santykius. Bet jei draugė nenori jums atleisti neištikimybės ir nori nutraukti su jumis santykius, tai jums geriau parodyti pagarbą ir priimti jos sprendimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)