K.:
Žodis
disco
asocijuojasi su veiksmu, energija, blizgesiu, žėrėjimu, todėl ir aprangoje nevenkite aukso, sidabro akcentų, sintetinių blizgių medžiagų. Drabužiai turėtų nevaržyti judesių, nes tokio vakarėlio vinis - šėlionės ir šokiai.


Moterims
siūlyčiau atkreipti dėmesį į šukuoseną: tai galėtų būti garbanos, stipriai suvelti ir laku supurkšti plaukai – a la apvalios galvos efektas, į arklio uodegą stipriai suveržti ir vašku sutepti plaukai.


Nevenkite galvos papuošalų: į plaukaus įsisekite žėrinčią sagę, pasipuoškite iš blizgių siūlų vąšeliu nerta kepurėle su blizgia detale (sage, papuošalu iš karoliukų ir pan.)

Būtinai segėkite auskarus, kurie taip pat turėtų būti blizgūs: storos auksinės barankos, pačių pasigaminti auskarai iš karoliukų, blizgučių, žėrinčių kristalų.

Makiažas: dominuoja sintetinės, neoninės spalvos. Siūlyčiau voką iki pat antakio nutepti žydrais, žaliais ar maišytais šių dviejų spalvų šešėliai; lūpas paryškinkite rožinio perlamutro lūpų dažais; būtinai prisiklijuokite dirbtinių blakstienų.

Jei tinka jūsų figūrai: čiupkite blizgias timpes, apkritusią palaidinę iki klubų (geriausia, jei ši būtų dekoruota blizgiais karoliukais ar žvyneliais – nuo tokių dabar lūžta visų parduotuvių lentynos), būtinai aukitės aukštakulnius. Šiuo atveju pagrindinė detalė gali būti platus ryškus diržas arba plunksnų boa.

Jei timpės - ne jums, rikitės blizgiais žvyneliais puoštą suknelę arba trapecijos formos pūstą sijoną, prie kurio derinkite raštuotas kojines, aukštakulnius arba ilgaaulius. Palaidinė gali būti bet kokia.

Disco – tai stilius, nereikalaujantis jokių derinimo taisyklių. Kuo mažiau derinsite, tuo geriau išeis.

Jei norite atrodyti ypatingai, siūlyčiau kultinį Madonos variantą: timpės, triko ir platus diržas; arba po krūtine surišami spalvoti marškiniai, platėjančios kelnės ir suvelti plaukai.

Vyrams siūlau įsigyti garbanotų plaukų peruką, akinius plačiais spalvotais rėmais ir priklijuojamus ūsus – ypač populiarius 1970-1980 m. Jei perukas nežavi, plaukus sulaižykite.

Tiktų vintage švarkas, tačiau jokiu būdu ne juodais, geriau žalias, mėlynas, languotas, dryžuotas, žodžiu, kuo spalvingesnis. Marškiniai galėtų būti šilkiniai su prailgintais apykaklės kraštais. Nepamirškite platėjančių kelnių – kuo daugiau kliošo, tuo geriau. Kelnių raštas ir spalva gali skirtis nuo švarko.

Jei norite atrodyti subtiliau, rinkitės džinsus, blizgius marškinėlius ar marškinius, derinkite spalvotą kepuraitę, pasiriškite smarkiai platėjantį ar juokingai didelį kaklaraištį, arba tiesiog peteliškę. Tiktų ir baltas kostiumas, kurio akcentas - ypatingi marškiniai, tarkime, su burbuliukais arba vienspalviai, bet siūti iš blizgios medžiagos.

Kadangi tais laikais išpopuliarėjo didžėjai, pataikysite tiesiai į dešimtuką, jei užsidėsite milžiniškas ausines, o ant peties – seną didelį magnetofoną.

Tikriausiai nereikia priminti, kad ne rūbas žmogų, o žmogus rūbą puošia. Kad visiškai įkūnytumėte savyje disco, siūlome pasimokyti kelių to laikmečio šokių žingsnelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)