Svarbiausia gydomoji mėtų arbatos dalis yra mentolas, kurio gausu augale esančiuose eteriniuose aliejuose. Ši arbata stimuliuoja širdies darbą, mažina arterinį spaudimą, slopina galvos skausmą, yra rekomenduojama gydant hipertoniją, stenokardiją ir aterosklerozę.

Dauguma vyrų mėtų arbatos pakęsti negali. Kodėl? Pasirodo, ji juos, mandagiai pasakius, „ramina“.

Žinoma, kiekvieno žmogaus organizmo reakcija į vieną ar kitą produktą skirtinga. Tačiau vidutinio statistinio stipriosios lyties atstovo, skirtingai nei moterų (apie jas - vėliau) reakcija į mėtų arbatą vienareikšmiška.

Viena vertus, mėtų arbata - sveikatai labai naudingas gėrimas: slopina dirglumą, nervingumą, gerina miegą. Bet, deja, mažina jautrumą - taip pat ir seksualinį. Blogiausia, kad ilgai mėgaujantis mėtų arbata toks jos poveikis tik kaupiasi...

Tai, suprantama, kraštutinis atvejis. Kai kurie vyrai apskritai gali to nepatirti. Be to, liovusis gerti mėtų arbatą viskas vėl grįžta į savas vėžes. (Beje, tokių vyrus „slopinančių“ produktų ir be mėtų arbatos namuose apstu: tai visi produktai, mažinantys kraujospūdį, o taip pat turintys daug vitamimo A - pavyzdžiui, aliejus.)

Gerasis mėtų arbatos poveikis beveik neišsenkamas. Ji - galinga priemonė prieš blogą kvapą iš burnos, diarėją, slogą, raumenų ir žarnyno skausmus. Taip pat šis gėrimas gerina kraujotaką, padeda kovoti su miego sutrikimais, galvos skausmais, gana greitai numuša karštį, padeda atsipalaiduoti, mažina stresą ir įtampą.

Svarbiausia, kad gerti stebuklingąją arbatą galima bet kuriuo paros metu: iš ryto ji suteiks budrumo, dieną - padės numalšinti skausmą ir skrandžio spazmus, vakare - atpalaiduos geriau nei profesionalus masažuotojas.