„McLaren“ nuomone, disponavimas slapta jai priklausančia informacija „Renault“ komandai suteikė akivaizdų ir nesąžiningą pranašumą.

„Akivaizdu, kad konfidenciali informacija apie „McLaren“ bolidų struktūrą buvo tai suprantant, tyčia ir plačiai išplatinta bei aptarta „Renault“ komandos bolidų kūrimo ir inžinierių darbo grupės viduje, taip suteikiant jiems akivaizdžią naudą bei nesąžiningą pranašumą“, - teigiama komandos pranešime FIA.

Negana to, „McLaren“ apkaltino „Renault“ darbuotojus nevisapusišku bendradarbiavimu atliekant tyrimą, klaidinančiais ar neišsamiais parodymais, o taip pat pažymėjo, kad skirtingi ekipos nariai pateikė vienas kitam prieštaraujančius parodymus.

Pranešime atskleista, jog iš „McLaren“ į „Renault“ 2006 metų rugsėjo mėnesį dirbti perėjęs inžinierius Philas Mackarethas persinešė 11 kietųjų diskelių, kuriuose buvo 33 bylos su 780 brėžinių, visiškai apibrėžiančių 2006 ir 2007 metų „McLaren“ bolidus.

„McLaren“ teigimu, konfidenciali jai priklausanti informacija buvo aptarta 18 „Renault“ darbuotojų grupėje, tame tarpe esant vyriausiajam bolidų kūrėjui, technikos direktoriaus pavaduotojui bei tyrimų ir vystymo vadovui.

FIA Pasaulio autosporto taryba svarstys „Renault“ komandai pateiktus kaltinimus gruodžio 6 dieną Monake vyksiančio posėdžio metu. Už analogišką pažeidimą šiemet „McLaren“ komandai buvo skirta 100 mln. JAV dolerių bauda bei visų šiame sezone Konstruktorių taurės įskaitoje pelnytų taškų anuliavimu.

Daugiau informacijos ieškokite .">