Panevėžio miesto savivaldybė jau trečius metus rekonstruoja ne tik „Aukštaitijos“ stadioną, tačiau ir kitus miesto Kūno kultūros ir sporto centrui (KKSC) priklausančius objektus.

Neseniai „Aukštaitijos“ sporto komplekso didžiojoje salėje buvo pakeista grindų danga, įdėti nauji plastikiniai langai. Langai buvo pakeisti ir mažojoje salėje.

„Tai tik keli pavyzdžiai, - PB sakė KKSC direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui ir investicijoms Saulius Raziūnas. - Neseniai buvo rekonstruotas ir lengvosios atletikos maniežas. Ten suremontuotas stogas, pakeista danga, langai, rekonstruota ventiliacijos ir šildymo sistema. Buvo suremontuotas ir „Aukštaitijos“ komplekso pagrindinio pastato stogas, o stadione įrengti nauji bėgimo takeliai, sumontuotos naujos plastikinės kėdės, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.“

Pasak S.Raziūno, pagrindinis statybos darbų rangovas - Panevėžio statybos trestas, o dirbtinio apšvietimo įrengimo projektui įgyvendinti iš valstybės investicijų programos skirta pusantro milijono litų.

„Šiuo metu stadione pradėti keturių 35 metrų aukščio apšvietimo stulpų pamatų statybos darbai. Kol kas stovai dar keliauja iš užsienio. Visa dirbtinio apšvietimo sistema visiškai atitinka UEFA keliamus reikalavimus. Tad jau kitais metais futbolo gerbėjai rungtynes galės stebėti ir vakarais“, - džiaugiasi S.Raziūnas.