„Kilo ginčų dėl mūsų planų teisėtumo (dėl kitos komandos sukurto bolido naudojimo – red. past.). Be to, naujosios Konkordo sutarties pasirašymas buvo nuolat atidėliojamas“, - kalbėdamas su vokiečių „Auto Motor und Sport“ žurnalistais pareiškė D. Richardsas.

„Teiravomės FIA (Tarptautinės automobilių federacijos – red. past.), ar ji leistų mums startuoti nuo sezono vidurio, tačiau gavome neigiamą atsakymą. Taigi, 2008 metais „Prodrive“ „Formulės-1“ komandai nėra jokių realių galimybių debiutuoti“, - pažymėjo „Prodrive“ vadovas.

„Turime sulaukti naujosios Konkordo sutarties. Tik tada galėsime išsamiai išnagrinėti savo galimybes. Vis dar turime ambicijų būti „Formulėje-1“. (Debiutavus dabar – red. past.) mums grėstų teisinės procedūros, nes norėjome naudoti ne savo sukurtą bolidą. Taip visas mūsų verslo planas ėmė kelti abejonių. Todėl nusprendėme persigrupuoti, užuot aklai puolę į startą“, - paaiškino jis.

2006 metų balandžio mėnesį FIA pasirinko „Prodrive“ iš daugiau nei dešimties pretendenčių tapti dvyliktąja „Formulės-1“ komanda, debiutuosiančia 2008 metų čempionate.

Ekipa planavo naudoti „McLaren“ bolidus su „Mercedes“ varikliais, tačiau senbuvės pasipriešino bolidų dalybomis argumentuodamos, jog tai yra uždrausta remiantis šiuo metu galiojančia Konkordo sutartimi.

„Prodrive“ yra Anglijoje įsikūrusi autosporto ir automobilių inžinerijos kompanija. Ji garsėja gamykliniu sportinių automobilių paruošimu varžyboms. Įmonė valdo „Subaru“ Pasaulio ralio čempionato (WRC) komandą, o taip pat lenktynėms ruošia „Aston Martin“ sportinius automobilius.

D. Richardsas, vienas iš „Prodrive“ įkūrėjų bei vadovas, turi didelę patirtį „Formulės-1“ lenktynėse. 1997-1998 metais jis vadovavo „Benetton“ komandai, dabar žinomai „Renault“ vardu, o 2001-2004 metais buvo BAR ekipos, dabar žinomos „Honda“ vardu, vadovu.

Nuo 2000 metų D. Richardsui priklauso WRC komercijos teisės, kurias jis įsigijo iš Bernie Ecclestone'o, šiuo metu valdančio analogiškas teises „Formulėje-1“. Šiemet britas dalyvavo konsorciume, įsigijusiame „Aston Martin“ prekės ženklą.

Daugiau informacijos ieškokite .">