1. Tinkamai nepaskirsto prioritetų


V.:
Dauguma nesusipratimų ir problemų planuojant šventę įvyksta dėl prieštaringų lūkesčių. Prieš pradėdami planuoti vestuves būtinai pamąstykite, ko norite, kaip abu įsivaizduojate šventę, kas joje svarbiausia, o kam galbūt nereikėtų skirti daugiau dėmesio.


Ieškokite kompromisų. Taip bus ne tik patiems aiškiau ir lengviau planuojant, bet ir paprasčiau bendraujant su paslaugų tiekėjais.


2. Nesusikalbėjimas

V.: Klauskite, klauskite ir dar kartą klauskite! Jei rezervavote vietą, kurios kaina pasirodė keistai maža, tai dar nereiškia, kad ji tokia ir yra. Tik vestuvių dienai priartėjus galite sužinoti, kad teks atskirai mokėti stalų, kėdžių nuomą, už viršvalandžius, o po 3 val. ryto šeimininkai gali paprašyti skirstytis, nes „tokios taisyklės“. Todėl pabandykite visą tai išsiaiškinti iki rezervuojant vietą, kad paskui netektų gailėtis.

3. “Per mūsų vestuves tikrai nebus lietaus!”

V.: Tai vienas blogiausių įsitikinimų, kuris gali sugriauti visus Jūsų planus. Net „jei lis, tai kažką sumąstysime ekspromtu“ netinka. Būtinai kruopščiai suplanuokite, ką veiksite, jei vestuvių dieną užkluptų lietus, numatykite uždaras ar po stogu esančias vietas fotografuotis, įsigykite skėčių sau ir svečiams.

Be to, praverstų turėti krepšelį daiktų, kurie jus išgelbės, jei vis tik sušlaptumėte. Jame turėtų būti plaukų džiovintuvas, rankšluostis bei plaukų priežiūros priemonės, kosmetikos, jei tektų taisyti šukuoseną bei makiažą.

4. Paskutinė minutė

V.: Niekada nėra per anksti planuoti vestuves. Jau prieš metus galite dairytis vietos, fotografo, operatoriaus ir kitų svarbių vestuvių komponentų. Kuo anksčiau pradėsite, tuo didesnį pasirinkimą turėsite. Nereikės derintis prie laisvų datų ar gailėtis, kad mėgstamas fotografas jau užimtas.

5. Per didelis pasitikėjimas

V.: Aklai nepasitikėkite visais „specialistais“ – pradedant vestuvių planuotojais ir baigiant floristais bei fotografais. Prašykite rekomendacijų, darbų pavyzdžių, kalbėkitės. „Fotografavau labai daug vestuvių“ - dar nereiškia, kad fotografas išties savo srities ekspertas.

6. Atsakingi darbai užkraunami svečiams

V.: Tikrai nemanykite, kad geriausias draugas labai trokšta filmuoti jūsų vestuves, nors galbūt ir dirba televizijoje, o šmaikštuoliui draugės vaikinui būtų didelė garbė tapti vestuvių pokylio vedėju. Na, gal ir garbė, bet tai labai sunkus darbas, todėl leiskite atsipalaiduoti ir linksmintis visiems svečiams.

7. Nesuplanuotas vestuvių biudžetas

V.: Prieš pradėdami planavimo darbus būtinai susiplanuokite bent preliminariai, kiek kam ruošiatės išleisti. Jei nežinote realių paslaugų kainų, imkitės darbo – sužinokite bent keleto vietų ar paslaugų tiekėjų įkainius, kad galėtumėte palyginti. Arba kreipkitės į profesionalus - vestuvių planuotojai konsultuoja biudžeto klausimais, gali pasakyti, kokios vyrauja kainos ir panašiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)