„Citigroup Inc“ pirmininkas Charles‘as Pronce‘as atsistatydino, kas yra tiesiogiai susiję su „Citigroup Inc“ 11 milijardų dolerių paskolų rinkos nuostoliu, prisidėjusiu prie praėjusį ketvirtį nurašytų 6,5 milijardų dolerių.

Penktadienį JAV iždo obligacijos pakilo, nes neramumai dėl finansinių kompanijų paskatino investuotojus pasisukti į valstybės skolų saugumą, o nerimas dėl potencialių tolesnių kreditų rinkos pasekmių užtemdė didelį naujų darbo vietų augimą praėjusį mėnesį.

„Rinkos dalyviai yra sunerimę dėl paskolų rinkos neramumų, tai rodo trumpalaikių ir vidutinio ilgumo iždo obligacijų kilimas nepaisant stiprios naujų darbo vietų ataskaitos ir kylančių naftos kainų,“ – teigė vyresnysis Japonijos prekybos rūmų prekiautojas.

Jis teigė, kad naftos ir prekių kainų augimas ir toliau rems eurą ir išteklius gaminančių šalių valiutas, tokias kaip Kanados ar Australijos doleriai.

Spalį naujų darbo vietų padaugėjo 166,000, tai dvigubai daugiau už analitikų prognozes, tačiau į šias naujienas žiūrima kaip į trumpalaikį ekonominio stiprumo ženklą, o lūkesčiai, kad Centrinis bankas ir toliau mažins bazinę palūkanų normą ekonomikai paremti, auga.

Dolerio indeksas, kuris matuoja valiutos vertę šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu, buvo lygus 76.320. Pentadienį jis buvo pasiekęs 76.220 žemumas

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją