Keturioms porcijoms jums reikės:


200 g ryžių,
300 g morkų,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
300 g obuolių,
100 g razinų,
3 kiaušinių,
1pak. vanilinio cukraus,
druskos,
500 ml pieno.

Morkas nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Obuolius nuplaukite, nulupkite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius smulkiais kubeliais.

Ryžius praplaukite, užpilkite šaltu pienu, užvirinkite pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol išvirs ryžių košė. Nukelkite puodą nuo ugnies. Į ryžių košę sudėkite sviestą, suberkite cukrų, tarkuotas morkas, vanilinį cukrų, razinas ir obuolių kubelis. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir įmaišykite į ryžių košę. Viską gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Likusius kiaušinių baltymus išplakite ir taip pat įmaišykite į ryžių košę. Masę iškrėskite į riebalais suteptą kepimo formą ir išlyginkite. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvidešimt minučių. Ryžių ir morkų apkepą patiekite su vaisių padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją