Baltijos kelionių maratono (BKM) dalyviai iki lapkričio 10 d. organizatoriams turi pateikti maratono dalyvių pasus. Kiekvienas maratonininkas gavo pasą, kuriame buvo dedami į BKM įtrauktų objektų spaudai. Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos paruošė daug prizų, dėl kurių rungsis dalyviai iš Lietuvos, surinkę nors vieną spaudą.

Pagrindinis visiems maratono dalyviams skirtas prizas – savaitgalis Europos valstybėje (išskyrus Latviją ir Estiją). Norėdami dėl jo rungtis, turistai BKM pasuose turėjo surinkti bent 30 spaudų (po 10 kiekvienoje iš dalyvaujančių valstybių). Paruošti ir kiekvienos šalies didieji prizai – kelionė po vieną iš Baltijos šalių, pastaroji įvertinta bent 18 spaudų (po 6 kiekvienoje iš dalyvaujančių šalių).

Maratono pasai laukiami iki lapkričio 10 d. VšĮ “Lietuvos turizmo plėtros agentūra” adresu A. Juozapavičiaus g. 13, Vilnius.

BKM dalyviams buvo parengtas 36 naujų ir jau pažįstamų turizmo objektų maršrutas – po 12 kiekvienoje iš Baltijos šalių, išspaudintas maratono žemėlapis, kuriame pažymėtos lankytinos vietos, nurodytos jų darbo valandos, kita naudinga informacija. Be to, maratono dalyviai bilietus į lankomus objektus galėjo įsigyti su 50 proc. nuolaida. BKM parinkti skirtingi objektai – nuo bažnyčių ir pilių iki aktyvaus turizmo trasų bei renginių.

“BKM siekėme paskatinti vietinį ir atvykstamąjį turizmą Baltijos šalyse. Rezultatai pranoko mūsų lūkesčius”, - sako Alvitis Lukoševičius, Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorius.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos kolektyvinio apgyvendinimo įstaigose apsistojo kone 29 tūkst. latvių ir 19 tūkst. estų, t. y. atitinkamai 21 proc. ir 31 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Turistai iš Estijos ir Latvijos sudaro 12 proc. visų turistų apsistojusių Lietuvos kolektyvinio pagyvendinimo įstaigose.

Birželio 19 d. pradėtas BKM sulaukė didelio populiarumo ir jau dabar pritariama idėjai organizuoti jį antrąkart bei svarstoma galimybė išplėsti, įtraukiant Švedijos, Suomijos ir Lenkijos turizmo objektus. Šis klausimas bus sprendžiamas gruodžio mėnesį Rygoje Jungtinio turizmo komiteto posėdyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją