Paroda „Fotografija interjere“ – tai dar vienas didžiausio Pabaltyje fotografijos festivalio iššūkis ir eksperimentas skleidžiant fotografijos meną netikėtame kontekste. Kasmet ieškantis naujų erdvių eksponuojamai autorinei fotografijai bei stengdamasis kuo labiau priartėti prie socialinio, kasdienio gyvenimo, „Kaunas Photo“ jau išbandė tokias vietas kaip gamyklos, viešasis transportas, viešbučiai, kazino ar parduotuvės.

Šiemet, tarsi pasukdamas visai priešinga linkme, „Kaunas Photo 07“ fotografiją perkelia kaip niekad arti žmogaus – į jo svetainę, miegamąjį ar biurą. Kita vertus, nenutoldamas nuo viešų parodų erdvių idėjos, festivalis fotografijos kūrinius eksponuoja visiems atviruose interjero salonuose, kurių kamerinė aplinka leidžia kiekvienam individuliai susikurti privačios erdvės iliuziją.

Pasak festivalio direktoriaus, Mindaugo Kavaliausko, fotografiją studijavusio Prancūzijoje ir Šveicarijoje, „senojoje Europoje per pastarąjį dešimtmetį autorinės fotografijos meno interjerui rinka auga svaiginančiais šuoliais, tuo tarpu mes Lietuvoje vis dar pasitenkiname savo interjeruose pakabindami pigias reprodukcijas“.

Todėl spalio mėnesį į Kauno ir lapkričio mėnesį į Vilniaus „SBA Idėjos namams“ salonus persikelsiantis fotografijos festivalis siūlo pažvelgti į savo pačių artimiausią aplinką kuo kūrybiškiau bei nebijoti įsileisti šviesos ir atvaizdo meno į savo namus. Parodose bus demonstruojami daugiau nei 30 fotomenininkų iš viso pasaulio darbai, kuriais bus galima net tik žavėtis, bet įsigyti bei „prisijaukinti“ savo namuose. Ornamentinė, abstrakti ar siužetinė fotografija - kiekvieno pasirinkimo reikalas, norint suteikti savo namams daugiau gyvybės, dekoratyvumo, jaukumo, individualumo ir savito stiliaus.

Festivalis „Kaunas Photo‘07“ primena, jog modernus interjeras dar nebaigtas, jei jame nėra originalios meninės fotografijos paveikslo, atveriančio gyvenamojo būsto ar biuro erdves puoselėjamoms vertybėms, solidumui, eksperimentui, sąmojui, gaiviam ar santūriam spalvos dvelksmui. Iki gruodžio pabaigos Kaune veiksianti paroda „Fotografija interjere“ – puiki proga pratęsti seną Europos interjero tradiciją savo namuose bei atnaujinti kasdienę aplinką nesenstančio autorinio meno prisilietimu.

IV-asis fotografijos festivalis „Kaunas Photo 07“ - svarbiausias metų fotografijos renginys Lietuvoje, Europos fotografijos festivalių sąjungos narys, Festivals of Light narys, Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos laikomas vienu iš svarbiausių meno festivalių Lietuvoje.

Šių metų festivalis prasidėjo pavasarį Gruzijos fotografijos pristatymu ir kviestinio menininko Andre Wagner darbų paroda apie naktinį Kauną Kauno miesto šventės proga. Šiuo Kauno paveikslų galerijoje metu vyksta didžiausia festivalio paroda Mįslės, paslaptys, iliuzijos, apjungianti septyniasdešimties menininkų darbus.

Viso šių metų programos parodose ir trijose fotografijos naktyse buvo parodyta tūkstantis kūrinių, šimto autorių iš trisdešimties šalių.

Festivalio organizatoriai – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius ir VšĮ Šviesos raštas. Festivalio prezidentas – Aleksandras Macijauskas, direktorius – Mindaugas Kavaliauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją