Vienas paprasčiausių būdų atgauti gerą nuotaiką ir prarastą energiją - kelis kartus per savaitę maudytis vonioje su eterinių aliejų prisotinta druska, kurios galima nusipirkti vaistinėse ir parduotuvėse. Šioje druskoje yra daug reikalingų medžiagų, kurios padeda greitai atgaivinti organizmą ir pašalinti iš jo toksinus.

Druska - tai natūralus įvairių mineralinių medžiagų (natrio, kalio, magnio, kalcio bei mikroelementų chloridų, bromidų bei jodidų pavidalu) šaltinis.

Šis unikalus gamtos produktas pasižymi antiseptinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, ramina ir atpalaiduoja kūną, drėkina, regeneruoja ir tonizuoja kūno odą, padeda sumažinti raumenų ir sąnarių skausmus, prakaitavimą, pagerinti medžiagų apykaitą. Druska padeda įveikti įvairias odos ligas ir alergijas.

Vienas plačiausiai paplitusių būdų - tai druskų vonios. Specialistai tvirtina, jog druskos vonios slopina nervinę įtampą, drėkina bei stangrina odą.

Geri patarimai:

jei kamuoja sąnarių, raumenų skausmai, reguliariai darykite vonias su eterinių aliejų prisotinta druska - pagerės kraujotaka, sumažės skausmai;

jei nuolat patiriate stresą, vonia su eterinių aliejų prisotinta druska padės nuraminti centrinę nervų sistemą, kovoti su nemiga, stresu bei nuovargiu;

druskos vonios gerai išvalo odos poras, greitina odos atsinaujinimą, padeda geriau gyti spuogams, didina odos elastingumą;

populiarus ir veiksmingas viso kūno valymas druska - ši procedūra itin tinkama po pirties, kai, atsivėrus poroms, geriau išvalomi gilesni odos sluoksniai bei pašalinamos negyvos odos ląstelės.

Ar žinote, kad vanduo ir įvairių aliejų prisotintos druskos:

stimuliuoja kraujotaką,
mažina nuovargį,
stangrina ir glotnina odą,
yra vienas lengviausių ir efektyviausių būdų imuninei sistemai sustiprinti,
padeda apsisaugoti nuo peršalimo ligų.

Kad vonios būtų naudingos, reikia laikytis tam tikrų taisyklių:

pirmiausia švariai nusiprausti, o tik po to pasimėgauti vonia,
po vonios reikia nusiprausti švariu vandeniu, sausai nusišluostyti ir pasitepti maitinamuoju kremu,
gulint vonioje, svarbu, kad vanduo neapsemtų krūtinės ląstos aukščiau širdies lygio ir kaklo.

Vonios nerekomenduojamos:

karščiuojant,
sergant širdies bei kraujagyslių ligomis,
sergant uždegiminėmis bei pūlingomis odos ligomis.