Aštuonioms porcijoms jums reikės:


2,5 kg kiaulienos kumpio su oda (be kaulo),
3 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio maltos kalendros,
1 arbat. šaukštelio čiobrelių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
5 valg. šaukštų apelsinų sulčių,
4 valg. šaukšto medaus,
2 valg. šaukštų garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kelių gvazdikėlių.

Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi. Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite trims-keturioms valandoms pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą. Į skardą įpilkite 500 ml vandens. Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas.

Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maždaug po dviejų valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu. Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus ir apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.

Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kas penkiolika minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją