Būkite kantrios


Dauguma atvejų nėra reikalo bėgti pas ginekologą, jei gyvenate reguliarų lytinį gyvenimą ir nuo jūsų pastangų pradžios nepraėjo metai.

Dažnai mylėkitės

Visiems aišku, kad reguliarūs santykiai padidina šansus pastoti.

Jokių dietų

Mažai kalorijų turinčių produktų vartojimas ir liesėjimas neigiamai veikia hormonus, atsakingus už vaisingumą. Jei vis dėlto ryžotės lieknėti, tai darykite keli mėnesiai prieš bandymus pastoti.

Negalima nuolat užkandžiauti ar valgyti daug saldaus maisto. Tai atsilieps ne tik jūsų talijai, bet ir vaisingumui. Cukraus kiekio padidėjimas kraujyje provokuoja stiprų adrenalino išsiskyrimą – hormono, kuris „atakuoja“ progesteroną. Būtent progesteronas paruošia gimdą vaisiui. Žymus svorio padidėjimas ar sumažėjimas labai sumažins jūsų šansus (net jei esate gydoma hormonais). Todėl pasistenkite sureguliuoti svorį dar prieš pradėdama bandymus pastoti.

Turite įtikinti savo vyriškį šiltuoju metų laiku dėvėti laisvo kirpimo, medvilnines kelnes. Tampriai priglundančios kelnės kenkia spermatogenezei, vadinasi – ir spermatozoidų kokybei.

Pasirinkite teisingą sezoną

Vaisingumas gali priklausyti nuo sezono. Priklausomai nuo to, ko jums reikia, žinokite, kad produktyviausi (kiekybės prasme) spermatozoidai būna vasaros pradžioje ir rudens pabaigoje. O spermatozoidų judrumas piką pasiekia vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje.

Idealus sezonas pradėti vaiką – žiemos pradžia. Išnaudokite šaltą prastą orą naudingai.

Atkreipkite dėmesį į analgetikus

Kai kurie analgetikai, pavyzdžiui, uždegimo slopinamieji, veikia ir kai kuriuos hormonus, pavyzdžiui, prostaglandinus. Nerekomenduojama ovuliacijos metu gerti analgetikus.

Mažiau rūkykite

Rūkymas neigiamai veikia organizmą nėštumo metu. Tabakas mažina ir šansus pastoti. Paskutiniais duomenimis, rūkančios moters vaisingumas sumažėja trisdešimt procentų. O jei ir vyras rūkalius, šis skaičius dar padidėja.

Kontroliuokite alkoholio ir kavos vartojimą

Piktnaudžiavimas neigiamai veikia vaisingumą ir embriono raidą. Mažiau gerkite kavos - įrodyta, kad kofeinas neigiamai veikia vaisingumo galimybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją