Būtent rungtynėse su "Žalgiriu" savo aikštelėje Graikijos klubas patyrė pralaimėjimą ir pirmojo rato rungtynėse (74:92).

Po šios pergalės "Žalgiris" ir toliau lieka ketvirtoje A grupės vietoje, suteikiančioje teisę žaisti atkrintamosiose Eurolygos varžybose. Tokį pat balansą - 4 pergalės/4 pralaimėjimai - turi ir trečioje vietoje esantys Madrido "Adecco Estudiantes" (Ispanija) krepšininkai.

"Manau, kad "Žalgiris" sužaidė geras rungtynes ir iškovojo puikią pergalę. Jis žaidė geriau nei mes. Pirmąsias dešimt minučių buvom sustingę ir gerokai atsilikom", po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo "Peristeri" komandos vyriausiasis treneris Argiris Pedoulakis. Jo vertinimu, komanda blogai žaidė gynyboje ir pralaimėjo varžovams visas tarpusavio dvikovas. "Likusias 30 minučių eikvojom energiją, siekdami išlyginti rezultatą. Kai pavykdavo priartėti, nesėkmingai metėm iš patogių padėčių", sakė jis.

Atėnų ekipos treneris atkreipė dėmesį į neįtikėtinai aukštą aikštelės šeimininkų pataikymų iš tritaškio zonos procentą (13 iš 18 kauniečių metimų buvo taiklūs (72 proc.) - BNS). "Žinojom, kad "Žalgiris" daug meta iš toli ir žinom, kad tai negali užtikrinti daug pergalių sezone. Bet jei pataikai, tai gali įveikti bet ką", teigė A. Pedoulakis.

Svečių komandos trenerio įsitikinimu, "Peristeri" sudėtis nėra lygiavertė "Žalgiriui", t.y. kauniečių sudėtis geresnė nei Graikijos ekipos. "Nemanau, kad teisėjai turėjo įtakos rungtynių baigčiai ir neieškau pasiteisinimų", reziumavo jis.

"Žalgirio" komandos vyriausiais treneris Algirdas Brazys ketvirtadienio rungtynes pavadino aukšto lygio krepšiniu. "Džiugu laimėti prieš pajėgią komandą. Šiandien buvo tikrai aukšto lygio krepšinis. Vyrai buvo gerai nusiteikę, puikiai pasiruošę fiziškai. Tai trenerio Aleksandro Kosausko nuopelnas", spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

A. Brazys teigė turįs minčių komandos gynybos gerinimui, tačiau tam visiškai nėra laiko, kadangi žaidžia vienerias rungtynes po kitų. "Tai ateities klausimas, kurį išspręsime. Puolime šiandien problemų nebuvo - kai taip pataikai, gali nugalėti bet ką", kalbėjo "Žalgirio" treneris.

Jo vertinimu, sėkmingai prie komandos prisijungė Dainius Šalenga, kurį savo gretose "Žalgiris" pageidavo turėti dar vasarą.

"Prieš rungtynes buvo startinis jaudulys, tai mano pirmosios rungtynės Sporto halėje (Kaune - BNS). Bet kai komandos draugai puikiai sužaidė rungtynių pradžią, gana lengvai į žaidimą įsijungiau ir aš", kalbėjo antrąsias Eurolygos rungtynes kauniečių gretose žaidęs D. Šalenga.

Pasak buvusio Vilniaus "Sakalų" komandos krepšininko, žaisti "Žalgirio" klube jis labai norėjęs. "Nepavyko vasarą, bet atėjau vėliau ir labai džiaugiuosi. "Žalgirio" komandoje, palyginus su "Sakalais" labai skiriasi gynyba. Kauniečiai turi aukštą centrą, ko "Sakaluose" niekada nebuvo", lygindamas ankstesnę komandą su dabartiniu klubo teigė D. Šalenga.

Ketvirtadienio rungtynėse D. Šalenga nugalėtojams per 27 žaidimo minutes pelnė 12 taškų bei po krepšiais atkovojo 4 kamuolius. Rezultatyviausiai kauniečių gretose žaidė Donatas Slanina (20 tšk.), Steve'as Woodberry (Stivas Vudberis, 17 tšk.), Andrius Jurkūnas (15 tšk.) ir Kęstutis Marčiulionis (14 taškų). 6 taškus į varžovų krepšį įmetė Grigorijus Chižniakas (7 atkovoti kamuoliai ir 4 blokuoti varžovų metimai), 2 - Artūras Masiulis.

Svečių gretose rezultatyviausiai žaidė amerikietis Alphonso Fordas (25 tšk.), Konstantinos Tsartsaris (11 tšk.) ir Manolis Papamakarios (10 taškų).

Kitose Eurolygos grupės rungtynėse ketvirtadienį Bolonijos "Paf" (Italija) klubas, kuriame dėl traumos nerungtyniauja Eurelijus Žukauskas, 81:66 nugalėjo grupės autsaiderius - Lugano "Snakes" (Šveicarija) krepšininkus.

Eurolygos A grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1. Atėnų "Peristeri"            6    2
2. Bolonijos PAF                6    2
3. Madrido "Adecco Estudiantes" 4    4
4. Kauno "Žalgiris"             4    4
5. "Zadar"                      2    6
6. Lugano "Snakes"              2    6
Devintojo turo rungtynes "Žalgiris" sausio 11 dieną namuose žais su Lugano "Snakes" krepšininkais. Pirmojo rato rungtynes svečiuose kauniečiai pralaimėjo 87:95.

Antrąjį pralaimėjimą Eurolygos C grupėje patyrė bei lyderio poziciją prarado Mindaugo Žukausko Liublianos "Olimpija" (Slovėnija)klubas, svečiuose 70:82 turėjęs pripažinti Pirėjo "Olympiakos" (Graikija) ekipos pranašumą. Lietuvis svečiams per 20 žaidimo minučių pelnė 3 taškus.

Kitose C grupės rungtynėse Jeruzalės "Hapoel" (Izraelis) namuose triuškinančiu rezultatu - 79:104 - pralaimėjo Trevizo "Benetton" krepšininkams.

Eurolygos C grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1. Pirėjo "Olympiakos"        6    2
2. Liublianos "Olimpija"      6    2
3. Trevizo "Benetton"         5    3
4. Madrido "Real"             5    3
5. Jeruzalės "Hapoel"         2    6
6. Ovaro "Aerosoles"          0    8
Vienintelėse D grupės rungtynėse ketvirtadienį Podgoricos "Budučnost" (Jugoslavija) namuose 101:83 nugalėjo Londono "Towers" (Anglija) krepšininkus bei užsitikrino vietą Eurolygos aštuntfinalyje.

Eurolygos D grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1. "Barcelona"             6   2
2. Podgoricos "Budučnost"  6   2
3. Veronos "Muller"        5   3
4. Salonikų PAOK           5   3
5. Londono "Towers"        1   7
6. Frankfurto "Skyliners"  1   7

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją