Šamanu pasivadinusio vartotojo internetiniame dienoraštyje aukštinama sovietų valdžia: esą tik dėl jos Lietuva gavo daugiau žemių – Vilniaus ir Klaipėdos kraštą. O perkurtas Lietuvos himnas mūsų šalį prakeikia, linki baigti savo tamsias dienas, o miestams sudegti. Dabartinė Lietuvos valdžia vadinama nacistine.

Tačiau su žurnalistais susitikti nepanoręs pats svetainės autorius atmeta, kad jo viešai reiškiamos mintys gali kurstyti tautinę nesantaiką.

„Man nepatinka lietuviai, kurie nemėgsta rusų. Nemėgstu tų visų nacionalistų ir nacistų. Tai mano hobis ir aš nežinau, kodėl jus domina šis dalykas“, – rašo internetinio dienoraščio autorius Vitalijus Milevskis.

Kitas internetinio dienoraščio autorius Gediminas Kulikauskas įsitikinęs, kad V. Milevskis ne tik savo tinklalapyje kursto tautinę nesantaiką, bet tuo pat tikslu įsilaužė ir į jo svetainę.

„Buvo įdėta vieno asmens fotografija, kurioje vaizduojama sušaudytų Lietuvos partizanų išniekinti kūnai su užrašu: „geri partizanai – taip pat banditai“. Tiesiog spragtelėjus ant šitos fotografijos matyti, kad jos adresas veda į asmens, turinčio slapyvardį „šaman“ internetinę paveikslėlių saugyklą“ – teigia internetinio dienoraščio autorius G. Kulikauskas.

V. Milevskis neigia įsibrovęs į svetimą internetinį dienoraštį. Dėl įsibrovimo į svetainę ir įdėtos tautinę nesantaiką kurstančios nuotraukos G. Kulikauskas kreipėsi į policijos pareigūnus. Šie teigia, kad pastaruoju metu skundų dėl neteisėto įsibrovimo į svetaines daugėja.

„Internetinis dienoraštis, nors jis taip vadinasi, nėra dienoraštis. Nėra taip, kad tai yra mano mintys, kurias aš pats vienas ir turiu galvoje. Už minčių turėjimą valstybėje nedraudžiama, tačiau už jų skleidimą, jeigu jos skatina nesantaiką, baudžiama“, – dėstė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Už tautinės nesantaikos kurstymą pagal Lietuvos įstatymus asmeniui gresia administracinė ir baudžiamoji atsakomybė.