Lenktynių pabaigoje užtikrintai padėtį kontroliavę italai techniškai išvedė į finišą geriausią savo sprinterį, kuris nepaliko vilčių varžovams. Likus iki finišo keliems kilometrams, didžiulės apie 150 dviratininkų grupės viduryje įvyko griūtis, ir po jo atitrūko 25 pirmose gretose buvę dviratininkai.

Lietuviai finišavo pirmojo šimtuko pabaigoje, atsilikę nuo nugalėtojų 1 min. 59 sek. Mindaugas Gončaras užėmė 88-ąją, Marius Sabaliauskas - 89-ąją, o Vladimiras Smirnovas - 101-ąją vietą. Geriausias mūsiškių sprinteris Saulius Ruškys varžybų nebaigė, kiek griuvęs paskutiniajame 12,8 km rate.

Paskutiniojoje rungtyje - vyrų 256 km grupinėse lenktynėse - geriau pasirodyti lietuviams sutrukdė griūtis paskutiniajame rate. Į ją pateko du mūsiškiai - Vladimiras Smirnovas ir geriausią finišą turintis Saulius Ruškys, kuris susižeidė ir negalėjo važiuoti toliau.

Vokietijos "Gerolsteiner" ekipos nariui buvo prakirstas antakis, kuri medikai iškart susiuvo, o mažiau nukentėjęs V.Smirnovas kartu su Marium Sabaliausku ir Mindaugu Gončaru liko "atkirsti" nuo lyderių grupelės. Praradus S.Ruškį, žlugo visas planas, pagal kurį buvo stengiamasi jam sudaryti geresnes sąlygas finišui.

Beje, M.Sabaliauskas irgi neišvengė griūties, tačiau tai įvyko lenktynių pradžioje. "Smarkiai susitrenkiau šoną, kurį skaudėjo visą laiką, - sakė jis Eltos korespondentui po finišo.- Grupė važiavo labai dideliu greičiu, sunku buvo ką nors padaryti. Tai buvo trasa sprinteriams, ne man".

Paklaustas, ar negalvojo apie pasitraukimą, jis sakė: "Tai ne kokios nors eilinės lenktynės, o pasaulio čempionatas, todėl didelė garbė atvažiuoti iki galo. Manau, kad laimėjo stipriausias". Pasaulio čempionate debiutavęs M.Gončaras prisipažino likus penkiems ratams iki finišo pajutęs stiprų nuovargį.

"Gal pernelyg aktyviai važiavau, tačiau šios varžybos smarkiai skyrėsi nuo kitų. Stengiausi pasirodyti kuo geriau, tačiau kiek trūko geresnio pasirengimo, nes paskutinį pusmetį lenktyniavau su mėgėjais", - kalbėjo jis po finišo.

"Tai buvo sunkios, aktyvios lenktynės. Mūsų planas buvo toks, kad jei išliks pagrindinė grupė, būtume padėję S.Ruškiui, tačiau neišėjo", - teigė V.Smirnovas.

Taigi Zolderio mieste Belgijoje pasibaigusiame pasaulio dviračių čempionate komandų rikiuotėje Lietuva kartu su Kolumbija, Prancūzija ir Olandija pasidalijo IV-VII vietas. Visos keturios valstybės pirmenybėse iškovojo po vieną aukso medalį.

10 medalių komplektų - 30 apdovanojimų - iš viso išsidalino 13 šalių dviratininkai.

Neoficialioje įskaitoje nugalėtojai tapo sekmadienį penktąjį medalį iškovoję Italijos dviratininkai. Antrąją vietą su trimis apdovanojimais užėmė Rusija, o trečiojoje pozicijoje likusiai Švedijai atiteko du medaliai:

1. Italija        3  1  1  5
2. Rusija         2  1  -  3
3. Švedija        1  -  1  2
4. Kolumbija      1  -  -  1
4. Lietuva        1  -  -  1
4. Olandija       1  -  -  1
4. Prancūzija     1  -  -  1
8. Šveicarija     -  2  2  4
8. Vokietija      -  2  2  4
10.Australija     -  2  1  3
11.Ispanija       -  1  2  3
12.Suomija        -  1  -  1
13.Portugalija    -  -  1  1
Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją