Naujuoju rinktinės treneriu 56-erių metų B. Zelkevičius buvo išrinktas gruodžio 8 dieną LFF Trenerių tarybos posėdyje Kaune . Už jo kandidatūrą balsavo 12 tarybos narių iš 14.

LFF VK posėdį sušaukti ir tvirtinti trenerio kandidatūrą buvo planuojama tik sausio mėnesį, tačiau dėl Lietuvos rinktinės išvykos į Ispaniją jis įvyko antradienį. Į vyriausiojo šalies rinktinės trenerio pareigas sugrįžusiam B. Zelkevičiui buvo patvirtintas oficialus statusas prieš draugiškas Lietuvos komandos rungtynes su Katalonijos rinktine gruodžio 22 dieną Barselonoje.

Iki sugrįžimo į Lietuvos rinktinės trenerio pareigas B. Zelkevičius ketverius metus dirbo Rusijos futbolo klubuose.

Antradienį LFF VK posėdyje buvo svarstomos ir 2001 metų Lietuvos futbolo čempionatų nuostatos.

Nutarta, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) aukščiausiosios lygos čempionate dalyvaus 10 komandų, kurios žais keturiais ratais, tačiau varžybose negalės dalyvauti "dukterinės" klubų komandos. Komandos, aukščiausiojoje lygoje užėmusios IX ir X vietas, iškris į pirmąją lygą, o jų vietas užims dvi geriausios pirmosios lygos ekipos.

Lietuvos pirmosios lygos futbolo čempionate dalyvaus 16 komandų, kurios rungtyniaus dviem ratais. Tris paskutines vietas užėmusios komandos iškris į antrąją lygą.

2002 metų LFF taurės varžybose pradinis dalyvių skaičius nebus ribojamas. Stipriausios komandos pagal 2000 metų čempionato rezultatus (10 LFF aukščiausiosios lygos ir 6 pirmosios lygos) privalo dalyvauti LFF taurės varžybose.

Atrankos etapų skaičius priklausys nuo dalyvių gausos, tačiau iš anksto nutarta, kad 8 stipriausios aukščiausiosios lygos komandos žais iškart aštuntfinalyje su 8 silpnesnėmis komandomis vienerias rungtynes silpnesniųjų aikštėse (poros bus skirstomos burtų keliu).

LFF taurės ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus žaidžiamos dvejos rungtynės - namuose ir svečiuose, o finale - vienerios.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją