Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) reikalauja, kad vokiečiai sumokėtų už futbolininką Olštyno "Stomil" ekipai, žaidžiančiai Lenkijos pirmojoje lygoje.

Sąskaitos suma - 200 tūkst. Vokietijos markių (apie 360 tūkst. litų). Lenkai tiek pageidauja gauti už lietuvį iš Vokietijos trečiosios lygos klubo "Union".

"Tai sprendimas, kuris mus labai nustebino ir kurio įvykdyti mes negalime, nes neturime lėšų", - tvirtino "Union" prezidentas Heineris Bertramas.

A.Preikšaitis atvyko į Berlyną šių metų sausį. Berlyno klubas greitai susitarė su lenkais dėl išpirkos - ji siekė 50 tūkst. Vokietijos markių (apie 90 tūkst. litų).

Tačiau netrukus Olštyno ekipa ryžtingai pakeitė kainą ir ėmė reikalauti sumokėti už A.Preikšaitį 900 tūkstančių markių (per 1,6 mln. litų).

Nesulaukę pinigų, "Stomil" atstovai kreipėsi į FIFA. Ši nutarė priimti kompromisinį sprendimą ir nustatė mažesnę, bet vis dar didelę išpirkos sumą - 200 tūkst. markių. Tačiau Berlyno klubo vadovai tvirtina, kad FIFA nepakankamai tarėsi su jais.

"Union" vadovų apmaudą didina ir tai, kad A.Preikšaičiui Vokietijos sostinėje sekasi nekaip. Daugumą varžybų 30-metis futbolininkas pradeda ant atsarginių suolo.

Dažniausiai lietuviui žaisti tenka ne ilgiau kaip paskutinį rungtynių pusvalandį. Pasak Berlyno spaudos, futbolininkas klubui tapo brangiu malonumu.

Jau kurį laiką "Union" bandė surasti A.Preikšaičiui kitą klubą, tačiau pasiūlymas sudomino tik Leipcigo "Sachsen". Po kurio laiko ir šio susidomėjimas užgeso - Leipcige turbūt sužinota apie Lenkijos klubo reikalavimus.

"Union" nustatė maksimalią A.Preikšaičio kainą - 100 tūkst. markių (apie 180 tūkst. litų). Lieka laukti, ką apie tokį pasiūlymą pasakys FIFA.