Skundą pateikusio R. Rumšo advokato Aleksandro Varo (Alexandre Varaut) teigimu, neseniai šveicarų laikraščiui "Dimanche.ch" duotame interviu teisėjas labai aiškiai pasakė, kad Lietuvos dviratininkas yra tikriausiai kaltas dėl dopingo vartojimo.

F.Gezdonas sakė, jog "Rumšas turbūt taps dviratininku, kuris dopingo dėka nesąžiningai uždirbo pinigų".

Paklaustas apie spaudos pranešimus dėl to, jog E. Rumšienės gabentuose švirkštuose buvo dopingo preparato eritropoetino (EPO), teisėjas atsakė: "Atrodo, kai kurie jo kolegos yra gerai informuoti". Pasak A.Varo, tokiu pareiškimu teisėjas pažeidė kaltinamosios išvados slaptumą.

"Tai neturintis precedento faktas", - stebėjosi advokatas teisėjo veiksmais, kurie per dešimt dienų turi būti pagrįsti arba paneigti.- "Prancūzijoje nė vienas teisėjas, kuris atlieka parengiamąjį tyrimą, nėra davęs interviu apie bylą parengiamojo tyrimo stadijoje ir kalbėjęs apie oficialius kaltinimus bei asmens nuteisimą dėl vieno ar kito kaltinimo.

A.Varo teigė, kad lietuvė nepagrįstai 11 savaičių buvo laikoma kalėjime "kaip masalas vilkui, tačiau vilkas kaip ir neatėjo."

Advokatas pridūrė, kad lietuvio dviratininko žmonos vienuolika už grotų praleistų savaičių "buvo per ilgas laikas už muitinės procedūrų pažeidimą".

"Suprantu, kad ji galėjo būti kalėjime iki tol, kol jos vyras duos parodymus. Tačiau, kai rugsėjo 10-ąją jis tai padarė Italijoje, ji turėjo būti išlaisvinta", - teigė A.Varo.

Jis pažymėjo, kad teisėjo veiksmai padarė žalą dviratininkui, kuris buvo suspenduotas savo komandos ir tris mėnesius negauna jokio atlyginimo.

Advokato teigimu, po paleidimo į laisvę E.Rumšienė atsilieps į visus teismo šaukimus ir "be jokių problemų duos parodymus". Jis patvirtino, kad jos vyras Raimondas taip pat yra pasirengęs duoti naujus parodymus, jeigu bus pakviestas liudyti.

Kaip jau skelbėme, penktadienį 12.20 val. E. Rumšienė buvo išleista iš kalėjimo už 20 tūkst. eurų užstatą ir nuvyko į Italiją susitikti su savo šeima.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją