"Taip mes siekiame paskatinti jaunų žmonių kūrybiškumą ir atkreipti jų dėmesį į kino kokybę", - teigia "Kultūros suvokimo centro" direktorius Paulius Baronas, - "Daugelis Lietuvoje vykstančių kino festivalių yra filmuojami ne ant kino juostos. Skaitmeninė technologija bukina kūrėją, paversdama jį šios srities vartotoju."

Organizatorių atrinkti kūrėjai turėjo išklausyti scenarijaus rašymo, filmavimo paskaitas. Gavę po kino juostą, kurios trukmė 3 minutės, dalyviai negalėjo naudoti montažo ar postprodukcijos. Visas montažas turėjo būti daromas filmuojant, t.y. kiekvienas dublis - vienintelis.

Festivalio lankytojai susitiks su lietuvių režisieriumi Emiliu Vėlyviu bei žymiu vengrų kinematografu Igoriu Buharovu. Bus rodoma jo darbų retrospektyva, žiūrovai galės įsijungti ir kelti diskusijas apie kiną.

"Pasibaigus projektui planuojama išleisti DVD plokštelę, kuri garsins jaunuosius kino kūrėjus ne tik Lietuvoje. Be to, ateityje sieksime, kad festivalis taptų tarptautiniu", - teigė P.Baronas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją