Prancūzijoje kalinama lietuvių dviratininko Raimondo Rumšo žmona Edita antradienį buvo dar kartą apklausta bylą tiriančio teisėjo Francko Guesdono.

Apklausti E.Rumšienę prireikė dėl to, kad Prancūzijos teisėsaugininkai sekmadienį buvo sulaikę Italijos dviračių komandos "Lampre", kurios sudėtyje rungtyniaudamas R.Rumšas liepos pabaigoje prestižinėse lenktynėse "Tour de France" laimėjo trečiąją vietą, narius.

Kaip BNS sakė Lietuvos ambasados Prancūzijoje patarėja Jolanta Jacovskienė, iš karto po apklausos vienas Rumšų šeimos advokatų Alexandre'as Varaut (Aleksandras Varo) tardytojams įteikė prašymą išleisti E.Rumšienę į laisvę.

"Kadangi tai yra ketvirtasis prašymas, jos advokatai labai atsargiai vertina šansus, nes jau tris kartus buvo duotas neigiamas atsakymas", - sakė J.Jacovskienė.

Tačiau, pasak jos, surinkus daug naujų duomenų, apklausus "Lampre" ekipos narius ir baigus vaistų analizę, tikimasi, kad teismo sprendimas bus teigiamas.

J.Jacovskienė teigė, kad sprendimas dėl E.Rumšienės paleidimo į laisvę turėtų būti priimtas šios savaitės pabaigoje. Prancūzijos Šamberi miesto apeliacinis teismas rugsėjo pabaigoje

atmetė trečiąjį advokatų skundą ir paliko E.Rumšienę už grotų, baimindamasis, kad jei bus paleista į laisvę, E.Rumšienė gali turėti kontaktų su kitais bylos dalyviais.

R.Rumšo žmona Edita buvo sulaikyta liepos 28 dieną ir vėliau įkalinta Bonvilio miesto Prancūzijoje kalėjime, kai Šamoni miestelyje Prancūzijos Alpėse muitinės pareigūnai jos automobilyje rado įvairių medikamentų, tarp jų - ir priskirtinų Prancūzijoje draudžiamam dopingui.

Prancūzijos pareigūnai nustatė, kad E.Rumšienė turėjo anabolikų, kortizono, testosterono, eritropojetino ir augimą skatinančių hormonų preparatų. Kai kurios iš rastų medžiagų yra apibūdinamos kaip dopingas ir uždraustos vartoti.

E.Rumšienei iškelta byla dėl "pagalbos naudojant dopingą, jo laikymo, platinimo ir gabenimo", jai gresia iki septynerių metų kalėjimo ir 150 tūkst. eurų (517,9 tūkst. litų) bauda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją